Hastane çürümeye mi bırakıldı?

İzmir Menderes’te yapılmaya başlanan Menderes Devlet Hastanesi’nin inşaatı durdu. Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Hastane çürümeye mahkum edildi” dedi.

Hastane çürümeye mi bırakıldı?

İzmir Menderes’te yapılmaya başlanan Menderes Devlet Hastanesi’nin inşaatı durdu. Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Hastane çürümeye mahkum edildi” dedi.

Hastane çürümeye mi bırakıldı?
25 Temmuz 2019 - 12:43

75 yataklı Menderes Devlet Hastanesi’nin yapımına 2016 yılında başlanmıştı. 2018’de projenin tamamlanacağı söylenen hastanenin çalışmaları durdu. Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sitemde bulundu.
AKP’li MKYK Üyeleri, Milletvekilleri ve dönemin AKP’li belediye başkanı Bülent Soylu,  Menderes Devlet Hastanesi’nin inşaatı devam ederken şantiye ziyaretlerinde bulunarak, Mendereslilere hastanenin 2018’de hizmete başlayacağını vaat etmişti.
İnşaatın yapımının durması, yapım ihalesini kazanan şirketin iflas ettiği, ardından ikinci şirketin de dolar artışı nedeniyle işten çekildiği iddia edildi.
Konuyu TBMM gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması için yazılı soru önergesi sundu.
“HESABINI VERİN”
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın kentimize gelerek Kınık ve Foça Devlet Hastanelerinin açılışını yaptığını söyleyen CHP’li Bakan, “Binali Bey’in Anayasa Değişikliği Referandumunda oyunu kullanmayı tercih ettiği Menderes’te vaat ettikleri 75 yataklı Devlet Hastanesi’nin inşaatı yarım kaldı. 2018’de faaliyete geçecek dedikleri hastane, çürümeye terk edilmiş âtıl bir inşaat alanı olarak Mendereslilere bırakıldı. AK Parti, kendi vaadini de çürüttü. Binali Bey, kentimize gelip partimize ve solculara ‘hizmet’ dersi verip yakışıksız ithamlarda bulunacağına, verdiği sözleri tutsun, Menderes’te yerel yönetimde iktidarda oldukları zaman başlayıp yarım bıraktıkları hastanenin hesabını versin” dedi.
Açılması planlanan Menderes Devlet Hastanesi projesi hakkında dönemin Belediye Başkanı Bülent Soylu şöyle konuşmuştu: “Yaptırmış olduğumuz anketlerde vatandaşlarımızın yüzde 85’inin en büyük hayali, Menderes’e devlet hastanesinin kazandırılmasıydı. Menderes’te doğmuş büyümüş biri olarak benim de en büyük hayalim ilçemizin en büyük eksiklerinden olan devlet hastanesinin yapılmasıydı. İhale süreci 500 gün olan hastanemizin inşaatı 2017 sonu itibari ile bitmiş olacak. 2018 yılının ilk çeyreğinde de Menderesli hemşehrilerime hizmet vermeye başlayacak.”
CHP’li Bakan, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:
1 – Yapımına 2016 yılında başlanan, 2018 yılında tamamlanması vaadedilen 75 yataklı Menderes Devlet Hastanesi’nin inşaatı neden durmuş, neden bir yıldan fazladır hiçbir çalışma yapılmayarak çürümeye mahkûm edilmiştir?
2 – İlçenin 50 yıllık hayali olan ve vatandaşlara sözünü verdiğiniz Menderes Devlet Hastanesi ne zaman tamamlanarak faaliyete başlayacaktır?
Haber: Alperen Duran

YORUMLAR

  • 0 Yorum