İki ülke arasındaki bağ güçlenecek!

İki ülke arasındaki dostluk bağlarının güçlenmesi amacıyla Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’i makamında ziyaret etti.

İki ülke arasındaki bağ güçlenecek!

İki ülke arasındaki dostluk bağlarının güçlenmesi amacıyla Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’i makamında ziyaret etti.

İki ülke arasındaki bağ güçlenecek!
24 Temmuz 2019 - 15:49

Bu topraklarda ortak değerlerimiz olduğunu söyleyen Sengel, “Bu ortak değerleri birlikte taçlandırabileceğimizi düşünüyorum. Doğru ve güzel işler yapmak için işbirliği şart. Bir arada yapacağımız doğru işlerin bir tanesi de inanç turizmidir” dedi.
Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Selçuk Efes gibi bir kentin belediye başkanını kadın olarak görmekten mutlu olduğunu dile getirdi. Argyro Papoulia, “Her yıl binlerce Yunan bu bölgeyi ziyaret ediyor. Ben Sayın Sengel’i bu güzel ve tarihi kentin belediye başkanı olarak görmekten dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Selçuk Efes kültürel ve tarihi anlamda önemli bir rota” diye konuştu.
TÜRK VATANDAŞLARINA HİZMET VERİLİYOR
2016 yılından bu yana Patrik Bartholomeos’un yaptığı ayin için buraya geldiklerini belirten Papoulia sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz Selçuk’ta bulunan değerlerle iki ülke arasında ticari, kültür ve inanç turizmine dayalı ilişkilerin güçlenmesini istiyoruz. Bu görüşmenin, her iki halkın da yararına olan, yakın bir işbirliğinin başlangıcı olduğunu düşünüyorum. Selçuk Efes doğal güzellikleri ve kültürel değerleriyle dünyanın her yerinden gelen turistler için turizm destinasyonları olabilir. Ayrıca Kuşadası’nda açılan Vize Başvuru Merkezi ile Samos ve diğer Yunan adalarını ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarına hizmet veriliyor.”
ORTAK DEĞERLERİMİZ VAR
Bir arada yapılacak işlerin kendisini çok heyecanlandırdığını kaydeden Başkan Sengel, “Selçuk Efes, Efes Antik Kenti, Saint Jean, Artemis gibi değerlere sahip olmanın yanı sıra inanç turizmi açısından da büyük bir potansiyele sahiptir. Bu anlamda bir arada yapabileceğimiz işler beni çok heyecanlandırıyor. Bu topraklarda ortak değerlerimiz var. Bu ortak değerleri birlikte daha da taçlandıracağımızı düşünüyorum. Bu değerlere hep beraber sahip çıkarak doğru işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.
Gerçekleşen dostluk ve iş birliğinin güçlenmesi ziyaretinin ardından Başkan Sengel, Argyro Papoulia ve beraberindeki heyet Şirince gezisine çıktı.
Haber: Alperen Duran
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum