Turizmin kalbi için bir yeni proje daha!

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve İzmir Büyükşehir Belediyesi birlikte uyumlu projeler yürüterek Çeşme’ye hizmet sağlıyor.

Turizmin kalbi için bir yeni proje daha!

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve İzmir Büyükşehir Belediyesi birlikte uyumlu projeler yürüterek Çeşme’ye hizmet sağlıyor.

Turizmin kalbi için bir yeni proje daha!
24 Temmuz 2019 - 15:21

İlçede özellikle yaz aylarında yaşanan olumsuzlukların önlenebilmesi adına akıllı trafik sistemi uygulaması için düğmeye basıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanacak “ Akıllı Trafik Yönetim Sistemi ” ile yer altına döşenen sensörler yoğunlukları anında ölçecek ve trafik lambalarının süreleri otomatik olarak ayarlanacak.  Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, ''Akıllı Kavşak'' projesini hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkürlerini iletti.
Kavşakların altına, araçların algılanarak kavşak kollarındaki trafik yükünü ölçebilecek ve gereksiz beklemelerin önüne geçecek manyetik sensörler döşendiğini söyleyen Oran, “Ayrıca kırmızı ışık ihlali tespit sistemi sayesinde ihlal yapan araçların plakaları da otomatik olarak algılanabilecek. Bu sistem sayesinde trafikte bekleme süresi azalacak. Yer altına döşenen manyetik sensörler yardımı ile kavşaklara giren ve çıkan araçlar sayılabilecek. Yoğunluk bilgilerine göre sinyalize kavşak süreleri (yeşil, kırmızı ve sarı ışık) otomatik olarak sistem tarafından ayarlanacak. Bu sayede kavşaklardaki bekleme süreleri kısalacak” dedi.
SÜRÜCÜLERİN HİZMETİNE SUNULACAK
Sinyalize kavşaklarda sinyal direğine monte edilecek bir sistem ile engelli yaya geçişlerinin düzenleneceğini belirten Oran, “Görme engelli yaya, karşıya geçiş düğmesine bastığı zaman cadde ismini, kavşağın şeklini, geçiş sürelerini ve bu kavşakta bulunan trafik lambaları ile ilgili bilgileri sesli olarak alabilecek. Kent içindeki belirli noktalara trafik ölçüm kamerası ve trafik ölçüm sensörü yerleştirilecek.  Kamera ve sensörler ile elde edilen bilgiler, Trafik Kontrol Merkezi tarafından değerlendirilerek sürücülerin hizmetine sunulacak. Sürücüler güncel trafik bilgilerine cep telefonu, internet, radyo-TV, ışıklı panolar ve çağrı merkezi aracılığıyla anında ulaşabilecek. Kurulacak sistem ile oluşturulacak Trafik Yoğunluk Haritaları üzerinden; trafik yoğunluğu ve hızları, seyahat süreleri, otopark, hava ve yol durumu gibi bilgileri canlı olarak takip edilebilecek. Ayrıca yeni sistem ile vatandaşlar, otoparkların doluluk oranı bilgileri baz alınarak uygun olan otoparklara yönlendirilebilecek” diye konuştu.
Trafik sorununu bir kez daha dile getiren Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Çeşme turizmin kalbi! Yaz aylarında tatilcilerin artmasıyla yaşanan trafik sorununu ‘Akıllı’ kavşak sistemi ile büyük oranda azalacak. Kavşaklarda bekleme süreleri kısalacak, otomatik sensörler araç yoğunluğunu ve yol güzergâhlarını ayarlayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e bu hizmetlerinden dolayı Çeşme halkı adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Haber: Gülşah Zencir
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum