Soyer, üst düzey temaslar gerçekleştirdi

Brüksel’de Avrupa Bölgeler Komitesi bünyesindeki Türkiye ile Çalışmalar Grubu’nun 22. Toplantısı'na, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldı. Soyer, toplantıda üst düzey temaslar kurdu.

Soyer, üst düzey temaslar gerçekleştirdi

Brüksel’de Avrupa Bölgeler Komitesi bünyesindeki Türkiye ile Çalışmalar Grubu’nun 22. Toplantısı'na, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldı. Soyer, toplantıda üst düzey temaslar kurdu.

Soyer, üst düzey temaslar gerçekleştirdi
21 Haziran 2019 - 15:30

Berna VATANSEVER - Başkan Soyer, Brüksel'de Avrupa Bölgeler Meclisi  (AER) ve EUROCITIES’in merkezlerine ziyaret gerçekleştirdi. Toplantılarda İzmir’in uluslararası alanda ve AB düzeyinde işbirliği yapabileceği unsurlara karar verildi. AER ile İzmir’in Avrupa Gençlik Başkenti ve Avrupa Kültür Başkenti başvurularında işbirliği ile yürütülmesi kararlaştırıldı.
 
Başkan Soyer, Brüksel Bölgesi Dışişleri Bakanlığı AB Komiseri Alain Hutchinson ile buluşarak, Brüksel’de açılacak İzmir temsilciliğine hakkında bir görüşme sağlandı. "Avrupa Kültür Başkenti Değerlendirme Komitesi" eski üyesi Hutchinson, İzmir’in Avrupa Kültür Başkenti olma süreci için yardımcı olacağını aktardı. Hutchinson ve Başkan Soyer, İzmir öncülüğünde ilerleyen Akdeniz belediyeleri arasındaki işbirliği ve İzmir'in Brüksel temsilciliğinin açılması yönünde birlikte çalışmak için görüş birliğine vardılar.
 
BERABER ÇALIŞACAKLAR!
Başkan Soyer, Avrupa belediye başkanlarının meclisi ve Bölgeler Komitesi'nin Başkanı Karl-Heinz Lambertz ile gerçekleştirdiği görüşmede ise Avrupa Birliği'nin kentler için ayıracağı finansman ve fonların fazlalaştırılması sebebiyle beraber çalışılması hakkında karar verildi.
 
Türkiye'nin Avrupa’nın bir parçası olduğunu belirten Başkan Soyer, "Demografik eğilimler ve ekonomik tahminler ortaya koymaktadır ki, Türkiye, Çin, Brezilya, Hindistan, Güney Afrika gibi 'Yeni Ekonomi' ülkeleri önümüzdeki yıllarda küresel büyümeye doğru şekillenecektir. Kentler ve kentler arasındaki işbirliği, bu ülkelerin yaşacağı zorluklar ile mücadelede gerçek rolü oynayacaktır. Geleceğin ekonomisinde en ön sırada kentler yer almaktadır" dedi.  
 
"Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi CEMR'den Avrupa Kentler Ağı EUROCTIES'e kadar bahse konu kent ağları, genç işsizliği veya kentsel yoksulluk gibi tehditler üzerinde fark yaratmaktadır” diyen Soyer şöyle sürdürdü: “Aday ülkelerin aktörleri de adı geçen Avrupa kentsel işbirliğinin evriminde rol oynamaktadırlar. Kentler, genişleme ve entegrasyon politika hedeflerine ulaşmada AB kurumları ve ulusal hükümetler için yararlı ortaklardır. Belediyeler insan kaynağına ve finansal kaynaklara sahip. Yerel kurumlara duyulan güven oldukça fazladır. Seçilmiş belediye başkanları, politikaların verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için, çok ihtiyaç duyulan liderliği sağlayabilir.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum