“Suç duyurusunda bulunacağız”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul Örgütü tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen, İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katıldı.

“Suç duyurusunda bulunacağız”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul Örgütü tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen, İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katıldı.

“Suç duyurusunda bulunacağız”
21 Ekim 2019 - 00:11

İmamoğlu, toplantıdaki konuşmasına ise tüm partililere teşekkür ederek başladı, Türkiye’nin 31 Mart ve 23 Haziran’da ciddi bir demokrasi sınavı verdiğini belirtti. İmamoğlu, “Bu mücadelede Türkiye’nin mahcubiyetini, 31 Mart’tan sonra oluşan bir kara lekeyi, hep birlikte mücadele ederek Türkiye’nin tekrar demokrasiye kavuşmasını sağladık. Her birinize, bu işe önderlik yapan İstanbul ittifakına, hep birlikte içinde bulunduğumuz Millet İttifakı’na ve her şeyden önce bu sürecin siyaset mühendisliğini yapan Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye ve dünya siyasetinde çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan İmamoğlu şunları söyledi:
“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’ncü yılına doğru gidiyoruz ve inşallah hep birlikte kutlayacağız. Hem Türkiye’de hem İstanbul’da en yakışan şekilde kutlayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 1974 yılında CHP, rahmetli Bülent Ecevit ile beraber, ‘Ayşe tatile çıksın!’ talimatı ile Kıbrıs’a yaptığı hareketle, Kıbrıs Türklerine sahip çıkması bir devlet kurulmasının ilk adımı atıldı. Dünya siyasetine baktığımızda bir devletin kurulmasına öncülük etmiş bir parti yok. Ne kadar önemli bir partiye hizmet ettiğimizin herkes farkında olması lazım. Bu ülkenin Cumhurbaşkanının siyasete girmesine vesile olan veya o süreci başlatan, milletvekili seçilmesine vesile olan sürecin altında da aslında Cumhuriyet Halk Partisi var. Biz, milli dava nedir? Milli sorumluluk nedir? Bunları çok iyi bilen bir siyasi partiyiz. CHP’nin bir ferdi olarak ben bu partinin bir evladıyım, has evladıyım ama benim siyasi partim felsefesi gereği Cumhuriyet Halk Partisi hizmet için araç olan bir partidir. Yani amaç olan bir parti değildir” değerlendirmesini de yapan İmamoğlu, “Bazı zihniyetler beni bu ülkede üzmekte ve kaygılandırmakta. Türkiyemiz sıkıntılarla uğraşıyor, güneyinde sorunlar var. Yani bu ülkede barışı, huzuru, birlikteliği ve özgürlüğü hep birlikte yaşamak, terörden arınmış olmak, terör grupları ile mücadelenin sona erdiği, terör gruplarının sonlandığı bir Türkiye istiyoruz.”
İl Danışma Kurulu Toplantısı konuşmalardan sonra basına kapatıldı ve basına kapalı olarak devam etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum