Termal seracılıkta Avrupa'nın en büyüğüz

Agrobay Seracılık Yönetim Kurulu üyesi ve Hasanbey Çiftliği Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Şentürk Salık, termal seracılıkta Avrupa'nın en büyüğü, dünyada da ikinci en büyük termal sera olduklarını söyledi.

Termal seracılıkta Avrupa'nın en büyüğüz

Agrobay Seracılık Yönetim Kurulu üyesi ve Hasanbey Çiftliği Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Şentürk Salık, termal seracılıkta Avrupa'nın en büyüğü, dünyada da ikinci en büyük termal sera olduklarını söyledi.

Termal seracılıkta Avrupa'nın en büyüğüz
01 Şubat 2021 - 15:45

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İZSİAD) Başarı Sohbetleri’ne katılan Arzu Şentürk Salık, Hollanda’nın tarımdaki başarısının kendilerine ilham olduğunu, hedeflerinin termal seracılıkta dünya liderliği olduğunu söyledi.

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, başarı hikayeleri toplantılarına internet üzerinden devam ettiklerini söyledi. İş yaşamında fark yaratan, gösterdikleri başarı ile hem bölgemizin hem ülkemizin medarı iftiharı olan firmaların hikayelerini, kuruluş süreçlerini dinlediklerini belirten Küçükkurt, ''Pandemi süreci aşılama ile devam ederken bizler de online olarak başarı hikayelerini dinlemeye devam ediyoruz. Yeni toplantımızda Agrobay Seracılık Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Hasanbey Çiftliği Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Şentürk Salık’ı dinlemek istedik. Katılımından dolayı Arzu Şentürk Salık’a teşekkür ediyorum'' dedi.

Agrobay Seracılık ve Hasanbey Çiftliği’nin kuruluşunun hikayesini anlatan Agrobay Seracılık Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Hasanbey Çiftliği Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Şentürk Salık, dünyanın ikinci, Avrupa’nın en büyük termal seracılık faaliyetinin temelinde rahmetli babası Hasan Şentürk olduğunu söyledi. Bayburt Grup olarak inşaat sektöründe faaliyet gösterdiklerini söyleyen Salık, şunları söyledi:

''Babam rahmetli Hasan Şentürk’ün bir iş için Hollanda’ya giderken uçaktan gördüğü ışıklı bir alanın sera olduğunu öğrenmesi ve akabinde Hollanda’nın kısıtlı tarım arazisine rağmen dünyanın en büyük yaş sebze ve meyve üreticisi olduğunu anlayınca bu işe girmeye karar veriyor ve Dikili’nin jeotermal kaynakları nedeniyle 2002 yılında 60 dönüm arazide topraksız tarıma başlıyor. 2012 yılına kadar Hasan Şentürk idaresinde üretime devam ettik. Babamın vefatından sonra amcam Ahmet Şentürk ile biz işi devraldık. Bugün 600 dönüm topraksız jeotermal ve yüzde yüz çevreye duyarlı üretimi ile dünyanın ikinci, Avrupa’nın en büyük serasıyız.''

Serada domates ürettiklerini ifade eden Salık, şöyle devam etti:

''Yılda 15 bin ton domates üretiyoruz ve yüzde 75’ini ihraç ediyoruz. Ayrıca e ticaret üzerinden farklı sebze satışı da yaparken, İzmir’in en büyük süt ve süt ürünleri çiftliği Süt Kardeşler’i de işletmeye devam ediyoruz. Kendi fidelerimizi yetiştiriyoruz. Agrobay’ın 65 bin meyve fidanı var. Domates yaprağını koyun yemi olarak kullanarak küçük başta 6-8 tl olan yem maliyetini de 2 tl’ye düşürdük. 500 koyun ile başladığımız küçükbaş hayvancılıkta 4 bin koyuna ulaştık ve artık bölgeye damızlık hizmeti vermek için de çalışıyoruz. Topraklarımızı kirletmeden gelecek nesillere daha sağlıklı ve verimli topraklara sahip bir ülke bırakmak istiyoruz.''

Aile şirketi dışında çalışarak iş yaşamına atılmayı hedeflediğini, ancak babasının erken vefatı nedeniyle bunu yapamadığını vurgulayan Salık, ''Aile şirketinde çalışmaktan mutluyum. Serada işçi gibi çalışarak bu işe girdim, amcamın bu konuda disiplinli yaklaşımı bana büyük katkı sağladı''şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum