AB Destekli çözüm sağlanacak

Bornova Belediyesi yeni bir eğitim toplantısı düzenledi. Gerçekleşen eğitim sayesinde Bornova’da hacimli atıklara AB destekli çözüm sağlanacak.

AB Destekli çözüm sağlanacak

Bornova Belediyesi yeni bir eğitim toplantısı düzenledi. Gerçekleşen eğitim sayesinde Bornova’da hacimli atıklara AB destekli çözüm sağlanacak.

AB Destekli çözüm sağlanacak
17 Eylül 2019 - 11:32

AB destekli URBANREC projesi Bornova Belediyesi ve İYTE tarafından yürütülüyor. Hacimli atıkların geri dönüşüm faaliyeti göstermesini toplum bilincine kazandırmak için eğitim toplantıları düzenleniyor.
 
URBANREC Projesi, finansal olarak Avrupa Komisyonu Ufuk 2020 programı tarafından destekleniyor. Bornova Belediyesi Atık Getirme Merkezi kurdu. Proje İzmir İleri teknoloji Enstitüsü (İYTE) işbirliğiyle uygulanıyor. Projenin yaygınlaştırma çabaları devam ediyor.
Bornova Belediyesi bir kez daha toplum bilincine ve temiz hava koşullarına dikkat çekti.
 
GERİ DÖNÜŞÜMDE DEĞERLENDİRİLİYOR
 
Kemalpaşa Caddesi üzerinde Atık Getirme Merkezi kuruldu. Atık Getirme Merkezi’ne gelen vatandaşlar kendi olanaklarıyla atıkları getirip değerlendirebiliyor. Kağıt, plastik, metal, cam, ahşap, tekstil ürünleri, pil, akümülatörler, flüoresan lambalar, elektrikli ve elektronik ekipmanlar, ilaç, atık yağlar, hacimli atıklar, ömrünü tamamlamış lastikler’i atık merkezi kabul ediyor. Daha sonra gruplara ayrılan atıklar geri dönüşümde değerlendiriliyor.
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile işbirliği yapan URBANREC Projesi daha çok kitleye ulaşabilmesi için eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Düzenlenen eğitim programları Borno Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Katılımcılar arasında muhtarlar ve belediye ekipleri yer aldı. İYTE Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Sofuoğlu ise projenin ayrıntılarını eğitim programına katılanlara anlattı. Eğitim üç gün sürdü ve üç ayrı grup eğitimde yer aldı.  Üç günün sonunda katılımcılar Bornova Belediyesi’nin kurduğu Atık Getirme Merkezi’ni de inceleme fırsatı yakaladı.
 
Proje kapsamında büyük hacimli evrensel atıkları ekonomik değeri olan geri dönüşüm ürünlerine dönüştürüyorlar. Bornova Belediyesi, Avrupa’dan 20 proje ortağı ve İYTE ile birlikte bunu sağlıyor. Bornova Belediyesi bu proje sayesinde evsel atıklardan kullanılabilecek olanları ihtiyaç duyanlara ulaştırıyor. Kullanım değeri körelmiş olan atıklar ise ayrıştırılıp işleniyor ve hammadde olarak geri kazandırılıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum