"Türk toplumunun çimentosu"

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’yu ziyaret etti.

"Türk toplumunun çimentosu"

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’yu ziyaret etti.

16 Eylül 2019 - 18:05

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, çalışmalarında esnaf sanatkarlara ayrı bir önem verdiklerini vurguladı.
Sürekli, Ahilik Haftası’nın ilk gününde gerçekleştirdiği ziyarette esnaf sanatkarların toplumsal yaşamda farkındalık yarattığını belirtti.
Ak Parti İl bünyesinde faaliyet gösteren esnaf komisyonu üyeleri ve bazı il yöneticileriyle İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’ya ziyarette bulunan Kerem Ali Sürekli, esnaf sanatkarların toplumsal yaşamda farklı işlevlere sahip olduğuna dikkat çekti.
Esnaf sanatkarların Türk toplumunun çimentosu olduğunu dile getiren Sürekli, “Çalışmalarımızda esnaf sanatkarlara ayrı bir önem veriyoruz. Sadece ekonomik alanda değil, sosyal ve kültürel alanda üstlendikleri farklı işlevlerle toplumsal ağırlığı olan bir camiadır. Böyle önemli bir kesimin temsilcileri olarak İzmir Birliği’ni ve değerli yöneticilerini, esnaf camiası için önemli bir günde ziyaret etmek istedik” ifadelerine yer verdi.
İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Sürekli’nin ziyareti sebebiyle çok mutlu olduğunu söyledi. Ak Parti il yöneticilerinin ziyaretinin Ahilik Haftası’nın ilk günü olması da ayrı bir memnuniyet kattı. Mutlu, ahilik felsefesini benimsetmek, yeni kuşaklara layıkıyla tanıtabilmek için her yıl merkezde ve ilçelerde hafta etkinlikleri düzenlediklerinin altını çizdi.
Hala çözülmeyen sorunlar olduğunu bir kez daha hatırlatan Mutlu, “Esnaf sanatkarların pek çok sorunu hükümet tarafından dikkate alınıyor. Bunun için teşekkür ederim” Beklentilerini de Sürekli’ye ileten Mutlu, “Ahilik ilkeleri yaşanan günün şartları içinde daha fazla önem kazandı. Ahilik, sanatın, ticaretin ve mesleğin olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulmasını öngören, kökleri çok eskilere uzanan bir geleneğimizdir. Ahilik kaliteli üretmek, doğru tartmak, tüketiciye saygı göstermek demektir. Ahilik, dayanışma, siftah yapınca, müşterisini komşusuna yönlendirmek demektir. Yardımlaşma, orta sandıkları marifetiyle ihtiyaç sahiplerine destek olmaktır. Kısaca acımasız rekabetin yaşandığı, insanların birbirinden uzaklaştığı, hoşgörünün azaldığı bir ortamda Ahilik, sıkı sıkıya sarılmamız gereken  değerleri bize hatırlatan bir esnaf geleneğidir” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum