Ekipler tam gaz çalışıyor

Yaz aylarında meydana gelen orman yangılarıyla binlerce ağaç kül olmuştu. Bunun üzerine fırsatçılar yanan alanlara kaçak yapılar inşa etti. Buca Belediyesi ve ekibi binaları keşfederek inşa edilen yapıları yıktı.

Ekipler tam gaz çalışıyor

Yaz aylarında meydana gelen orman yangılarıyla binlerce ağaç kül olmuştu. Bunun üzerine fırsatçılar yanan alanlara kaçak yapılar inşa etti. Buca Belediyesi ve ekibi binaları keşfederek inşa edilen yapıları yıktı.

Ekipler tam gaz çalışıyor
24 Eylül 2019 - 14:56

Buca Kırıklar’da 50 dönümlük arazi üzerine kurulmuş içerisinde villa ve çiftlik evinin olduğu 13 kaçak yapı yıkıldı. Kaçak dikilen yapıların tespit edilmesi için havadan ve karadan izleme yapıldı. Hazine arazisindeki ormanlık alana bir kişinin “satılık” yazması sebebiyle araştırma başlatıldı.
SEFERBERLİK DEVAM EDECEK
Buca Belediyesi ve ekibi, Buca’nın Kaynaklar, Kırıklar, Karaağaç, Belenbaşı ve Doğancılar bölgelerindeki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Hiç kimsenin suça ortak olmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, yeşil alanlara karşı fırsatçılar tarafından gerçekleştirilen talanı engellemek için seferberliğin devam edeceğini söyledi. Sadece ormanlık alanlar için değil, Buca’nın her yerindeki yeşil alanları koruyarak daha da arttıracaklarını dile getiren Başkan Kılıç,”Bu mücadele, hepimizin mücadelesidir. İmar affından yararlanmak isteyen fırsatçılar maalesef hemşehrilerimizin hakkı olan ormanları işgal ederek yine hemşehrilerimize satıyor. Hemşehrilerimizi özellikle ormanlık bölgemizde ev alırken belediye ile iletişime geçmeye davet ediyorum. Bizlerin amacı bu işgallere karşı mücadele ederken kandırılmış vatandaşlarımızı mağdur etmek değil. Tapusu, imarı olmayan hiçbir yapıyı, araziyi kesinlikle satın almayın; suça ortak olmayın” dedi.
KAÇAK BİNALAR YIKILDI
Buca Belediyesi kontrolleri sırasında, Kırıklar Mahallesi Doğancılar mevkiinde yaklaşık 50 dönümlük ormanlık Hazine arazisi üzerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde milyonlarca kaçak yapının yasallaşmasına olanak sağlayan “İmar Barışı” projesinin sona ermesine aldırmadan inşa edilen 13 yapı belirlendi. Yasal işlemler başladı ve kaçak inşalar ekipler tarafından yıkıldı.
Havadan ve karadan gerçekleştiren çekimler yoluyla “satılık” yazısı dikkat çekmişti. Söz konusu kişi mülk sahibi olduğunu iddia etti ve ormanlık alandaki 2 bin 800 metrekarelik alanı çiftlerle çevirdi. Şahıs, kaçak yapıya 400 bin TL bedel biçerek satış yapacağını belirtti. Ancak Buca Belediyesi kayıtsız kalmadı.
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, yıkılan arazilerin bir an önce ağaçlandırılacağını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum