"Esnafın sorunlarını çözüyoruz"

İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, kapatılan Özkanlar Pazaryeri’nde tezgah sahibi olanların tamamının Oda üyesi olmadığını vurguladı.

"Esnafın sorunlarını çözüyoruz"

İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, kapatılan Özkanlar Pazaryeri’nde tezgah sahibi olanların tamamının Oda üyesi olmadığını vurguladı.

24 Eylül 2019 - 13:40

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen’i ziyarette bulundu. Başkan İduğ, yeni Özkanlar Pazaryeri’nde ki tezgahların ortantılı dağılımı için Pazarcılar Odası ile çalışacaklarını belirtti. Muhattabının İzmir Pazarcılar Odası olduğunun altını çizen Başkan İduğ, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Hakan Beşyıldız’ın katkılarıyla hem halkın hem pazarcı esnafının büyük bir sorununu gideriyoruz” diye konuştu.
Adaletli bir şekilde hak yemeden tezgahları gerçek sahiplerine teslim etmek istediklerini belirten Başkan İduğ, “Sorununun çözümünde sona geldik. Bunun için İzmir Pazarcılar Odası’nın desteğine ve işbirliğine ihtiyacımız var. Pazaryerinde kimin tezgah alacağını Pazarcılar Odası ile yapacağımız görüşmelerle belirleyeceğiz” dedi.
“ESNAFIN HAKLARINI GERİ VERECEĞİZ”
Esnafı kesinlikle mağdur etmeyeceklerini kaydeden İduğ, “Belediyemiz Yeni Bornova Özkanlar Pazarı’nın yanısıra, Naldöken, Merkez Mahalle ve Altındağ’da üç ayrı pazaryeri daha planlamakta. Sadece Özkanlar değil, bu üç pazaryerinin tezgahlarını kimlere teslim edeceğimizi İzmir Pazarcılar Odası ile belirleyeceğiz. Bizim muhatabımız İzmir Pazarcılar Esnaf Odası’dır. Esnafın haklarını geri vereceğiz, mağdurların listesini oda ile birlikte yapacağız. Sizler de ürününüzü ekonomik ve kaliteli şekilde halka sunacaksınız” ifadelerine yer verdi.
Çiftleri kendine çok yakın gördüğünü söyleyen İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, “Farklı mesleklerle uğraşan ancak yatırım için birden fazla tezgah sahibi olan kişiler ayıklanmalı. Üreten ve Ziraat Odası üyesi olan çiftçi kardeşlerimizle kolkola tezgah açarız. Çiftçiler bizim kardeşimiz, dostumuz. Mağdur olmalarına gönlümüz razı olmaz ancak pazarcılıkla alakası olmayan yatırımcıların tekrar tezgah almaları doğru olmaz” diye konuştu.
Odaya ve üyelere destek veren İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’ya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’a ve emek veren herkese teşekkürlerini ileten Erişen, “İzmir Pazarcılar Odası kentteki tüm pazarcı esnafını temsil eden resmi tek kurumdur.  Yasalar çerçevesinde faaliyet gösteren odamızın verdiği her evrak da resmidir. Bazı derneklerin ‘Bize kayıt yaptırmazsanız pazaryerinden tezgah alamazsınız’ şeklinde doğruları yansıtmayan beyanlarda bulunduğunu duyuyoruz. Böyle bir şey yok ve mümkün olamaz. Belediyelerin, kamu kurumlarının tek muhatabı yasaların emrettiği şekilde odamız olacaktır” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum