Başkan Arda: Daha duyarlı olun

Gaziemir’de fark yaratan Alzheimer etkinliği düzenlendi. 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü bağlamında hastalığa karşı duyarlılığı arttırmak için düzenlenen etkinlikler Gaziemir turu ile başladı.

Başkan Arda: Daha duyarlı olun

Gaziemir’de fark yaratan Alzheimer etkinliği düzenlendi. 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü bağlamında hastalığa karşı duyarlılığı arttırmak için düzenlenen etkinlikler Gaziemir turu ile başladı.

Başkan Arda: Daha duyarlı olun
23 Eylül 2019 - 13:57

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da etkinliklere katıldı. Alzheimer hastalarına destek olmaya devam edeceklerini bildiren Başkan Arda, İzmir Unutanları Unutmuyor panelinde konuşma yaptı. Alzheimer hastalığının son yıllarda arttığını vurgulayan Başkan Arda, herkesi bu hastalara karşı daha duyarlı olmaya davet etti.
Yapılan çalışmaların Alzheimer hastalığının son yıllarda çok daha fazla arttığını gösteriyor diyen Arda, “Bu yüzden bu hastalığa dikkat çekmemiz gerekiyor. Bu anlamda biz Gaziemir Belediyesi olarak Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma Merkezimizde hastalarımız için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ama en önemlisi bu alanda yapılan gönüllü çalışmalar. Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi yöneticileri gönüllü olarak 24 saat çalışıyor. Hepimiz nasıl birer potansiyel engelli adayıysak aynı zamanda bir alzheimer-demans hastası olmakla karşı karşıyayız. Belediye olarak alzheimer, demans hastalarının her zaman yanında olacak, onlara her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.  
Alzheimer hastaları ve aileleri Gaziemir Belediyesi önünde bir araya gelerek üzeri açık araçla Gaziemir turu yaptılar. Etkinlik hastalığa karşı farkındalık yaratmak için düzenlendi.
Etkinlikte şehir turu yapıldı arından Gaziemir Belediyesi’nin alzheimer ve demans hastalarına hizmet verdiği Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde devam etti. Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde görevli olan belediye personelleri, katılımcılara merkezin çalışma sistemi hakkında detayları aktardı.
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü için düzenlenen etkinlik “İzmir Unutulanları Unutmuyor” sloganını kullandı. Program, Gaziemir Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi birlikteliği ile düzenlendi. Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi Başkanı Belgin Karavaş ve Doç. Dr. Sevnaz Şahin moderatörlüğünde düzenlenen panel Optimum AVM’de gerçekleşti.

Alzheimer hastalığının belirtileri, hastalığın ne olduğu, korunma ve tedavi yöntemleri hakkındaki bilgiyi ise Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar, Prof. Dr. Yaprak Seçil, Doç. Dr. Özge Yılmaz Küsbeci, Doç. Dr. Nil Tekin ve Doç. Dr. Ahmet Acarer verdi.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum