Gaziemir’de Haluk Levent rüzgarı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” dediğini Cumhuriyet’in ilan edilişinin 96’ncı yıl dönümü Gaziemirliler tarafından büyük bir coşkuyla kutlandı. Haluk Levent konseri kutlamaları zirveye çıkardı.

Gaziemir’de Haluk Levent rüzgarı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” dediğini Cumhuriyet’in ilan edilişinin 96’ncı yıl dönümü Gaziemirliler tarafından büyük bir coşkuyla kutlandı. Haluk Levent konseri kutlamaları zirveye çıkardı.

Gaziemir’de Haluk Levent rüzgarı
30 Ekim 2019 - 12:36

Cumhuriyet Bayramı heyecanı, Cumhuriyet Korteji ile başladı. Binlerce cumhuriyet sevdalısı Gaziemirli Abdullah Arda Meydanı’nda buluşarak kortej yürüyüşünü başlattı. Abdülhamit Yavuz Caddesi ve Atatürk Bulvarı güzergahı kırmızı beyaz Türk Bayraklarıyla adete gelincik tarlasına döndü. Korteje Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve eşi Deniz Arda, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, kadın ve gençlik kolları üyeleri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve binlerce Gaziemirli katıldı. Cumhuriyet kortejine, bazı vatandaşlar evlerinden destek verdi. Gaziemirliler kortej boyunca ellerinde meşaleler ve Türk Bayraklarıyla sokakları adeta bayram yerine çevirdiler. Kortejde büyük boy Atatürk posteri ve Türk bayrağı taşındı ve Gaziemirliler kortej boyunca marşlar söyledi. Cumhuriyet sevdalısı vatandaşlardan “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Cumhuriyet’in bekçisiyiz” diye naralar yükseldi. Bu özel günde bütün Gaziemirliler tek yürek oldu. Kortej sonunda, Gaziemir Festival Alanı’na ulaşıldı.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, konser öncesi Festival Alanı’nı dolduran binlerce dinleyiciye seslendi. Başkan Arda, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm yurttaşlara armağan ettiğine vurgu yaptı. Cumhuriyetin fikirleri, ilkeleri ve devrimleriyle her zaman yolumuzu aydınlatan önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı paha biçilemez bir miras olduğunu söyleyen Başkan Arda, “Çünkü Türk milleti için Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil aynı zamanda bir aydınlanma devrimidir. Cumhuriyet, önderimizin deyişiyle kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet Anadolu rönesansıdır, reformdur. Cumhuriyet Anadolu aydınlamasıdır. Cumhuriyet; onurumuzdur” diye konuştu.
Kortej yürüyüşüyle başlayan Cumhuriyet Bayramı organizasyonu, Festival Alanı’nda Haluk Levent’in iki saatlik mükemmel sahne performansıyla devam etti. Kutlamaların zirveye ulaştığı konserde, Haluk Levent, marşları ve sevilen şarkılarını Cumhuriyet için seslendirdi. İzmirli ve Gaziemirli vatandaşlar unutamayacakları bir geceye tanıklık etti.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Haluk Levent’e teşekkür ederek, çiçek ve İzmir Saat Kulesi’nin kat’ı sanatından yapılan tablosunu takdim etti. Haluk Levent ise, Başkan Halil Arda’nın Ayaz bebeğin tedavisi olması için verdiği mücadeleyi hatırlattı. Halil Arda’nın çok güzel bir insan olduğuna da vurgu yapan Levent, “Adam gibi bir belediye başkanımız var” dedi. Başkan Arda’nın davetini kıramadığını ve Gaziemirlilerle birlikte olmak için konserde olduğunu dile getiren Levent, “Çocuklarımızın yaşaması için birlikte daha çok mücadele vereceğiz” diye konuştu.
 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum