İmamoğlu’ndan Sanat ve Kitap Fuarı’na ikinci ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, oğlu Semih ile birlikte daha önce açılışını yaptığı TÜYAP’taki kitap ve sanat fuarını gezdi.

İmamoğlu’ndan Sanat ve Kitap Fuarı’na ikinci ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, oğlu Semih ile birlikte daha önce açılışını yaptığı TÜYAP’taki kitap ve sanat fuarını gezdi.

 İmamoğlu’ndan Sanat ve Kitap Fuarı’na ikinci ziyaret
05 Kasım 2019 - 16:54

38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile 29. İstanbul Sanat Fuarı’nın açılışı 2 Kasım’da gerçekleşmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu fuarların açılışını yapmasına rağmen aşırı yoğunluktan dolayı gezememişti. Bu defa Başkan İmamoğlu, oğlu Semih ile beraber TÜYAP’a gelerek, kitap ve sanat sergisini, vatandaşın yoğun ilgisiyle dolaştı.  
İmamoğlu, öncelikle 29. İstanbul Sanat Fuarı’nda sergilenen eserleri gezdi. TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Ümit İyem fuardaki galeriler, sanatçılar ve eserleri hakkında Başkan İmamoğlu’nu bilgilendirdi. İmamoğlu, galeride bulunan sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sanat Fuarı’nı iple çektiği, çok canlı bir şekilde resimle tanıştığı bir fuar olarak dile getiren Başkan İmamoğlu, fuarın yıllar sonra Beylikdüzü’ne gelmesinin kendisini çok daha mutlu ettiğini belirtti. “Sanatla burada buluşmaya can atıyorum” diyen Başkan İmamoğlu, kitap kadar heyecan duyduğunu vurguladı. Fuarın çok yaratıcı, çok farklı yerlerden sanatçıların, genç sanatçıların, duayen sanatçıların eserlerinin birleştiği bir yer olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Özel bazı galerilerin kendi ülkelerinin daha doğrusu koleksiyonlarını burada insanlara aktardığı bir yer. Yani insan, ne bileyim, moral buluyor” dedi. Bu tür yerlerde gezmenin, yaratıcı insanların eserlerini görmenin, hissetmenin, onlarla aynı şehirde yaşadığını hissetmenin bile insana değer katan bir şey olduğuna önemle vurgu yapan İmamoğlu, “O bakımdan, seneye hem kitap fuarının hem sanat fuarının daha çok yanında olma hususunda biz neler yapabiliriz diye mutlaka kurumumuzun böyle bir ana sorusu olacak. Sanat fuarını bütün İstanbulluların gezmesini isterim” diye konuştu.
İmamoğlu sanat fuarını gezdikten sonra kitap fuarının bulunduğu alana doğru yöneldi. Etrafı birden her yaştan çocuk ve gençlerle kuşatılan İmamoğlu’na, gençler “Ekrem Başkan” tezahüratında bulundu. İmamoğlu, yüzlerce genç insan arasında kitap fuarını dolaşırken, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk de Başkan İmamoğlu’na eşlik ederek fuarla ve kitaplarla ilgili bilgileri paylaştı. İmamoğlu, stantları gezerken bol bol fotoğraf çektirdi ve “Kitabı seven herkes, dünyaya faydalı iş yapar. Umarım bütün çocuklara, bütün gençlere bol bol kitap okutacak ortamlar yaratırız. Bu, benim önceliklerimden birisi. Onların sevgisi, beni daha da çok motive ediyor. Umuyorum, güzel gençlere layık oluruz” cümlelerini kullandı.
Yaklaşık iki saat süren fuar gezmesi aynı yoğunlukta devam ederken, İmamoğlu bir standın arkasına geçerek gençlerle sohbet etti.

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum