İndirimli bilet süresi uzatıldı!

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde, Karşıyaka'da bulunan faytonlarla ilgili önemli bir önerge gündeme geldi.

İndirimli bilet süresi uzatıldı!

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde, Karşıyaka'da bulunan faytonlarla ilgili önemli bir önerge gündeme geldi.

İndirimli bilet süresi uzatıldı!
09 Temmuz 2019 - 16:33

30 Mayıs tarihli UKOME kararıyla trafiğe çıkması yasaklanan faytonların ve atların Büyükşehir tarafından satın alınması için Başkanlık'tan gelen önerge,  Plan ve Bütçe ile Sokak Hayvanları Koruma Komisyonu'na gönderildi. Fayton taşımacılığında kullanılan atlar göre satın alındıktan sonra, İzmir Doğal Yaşam Parkı'na alınarak bakılacak, faytonlar ise peyzaj amaçlı park ve bahçelerde kullanılacak.
ÜCRETSİZ KART VERİLECEK
Büyükşehir belediyesi iki ayrı müjde daha verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başlattığı  ve 29 Nisan tarihinden itibaren uygulanan indirimli tarifenin süresi genişletildi. Bu toplu ulaşım hizmeti ile vatandaşlar sabah, 06.00 - 07.00 ile akşam 19.00 - 20.00 saatleri arasında toplamda günde iki saat indirimli bilet kullanılıyordu. Oy birliği ile kabul edilen yeni karara göre indirimli tarife sabah bir saat daha erkene alındı. Artık 05.00 - 07.00 saatleri arasında yarı yarıya indirimli bilet kullanılacak.  Büyük beğeni toplayan Halk Taşıt Uygulaması kentteki otobüs, metro, tramvay, banliyö ve deniz ulaşımını kapsıyor.
 
Bir diğer müjde ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Sosyal Yardım Yönetmeliği kapsamında maddi destek alan aileler için de yeni bir uygulama başlatılıyor. 0-5 yaş arası çocuğu bulunan dar gelirli ailelere ayda 10 binişlik ulaşım kartı verilecek. Mecliste oy birliği ile kabul edilen ve 1 Ağustos 2019 tarihinde yürürlüğe girecek bu karar çocukların daha rahat yaşam sağlayabilmesi için yapıldı. Anneleriyle birlikte daha rahat gezip, İzmir’i daha iyi tanıyacaklar.
YEREL BASIN DA UNUTULMADI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçtiğimiz günlerde yerel yönetim-yerel basın iş birliğinde sürdürülebilir bir model yaratmak için yaptığı hamle Meclis gündeminin önemli konularından biri oldu. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ve resmi ilan statüsünde olan icra ilanlarının yaygın/yerel gazetelerde yayımlanma zorunluluğunun kaldırılmasını öngören Yargı Reformu Strateji Belgesi'ne karşı yerel basını destekleyecek önemli bir önerge tartışmaya açıldı.   Yerel basın kuruluşlarına verilen ilanların kesilmesi ve gelirlerde meydana gelen düşüş hakkında konuşan Başkan Soyer, Büyükşehir Meclis kararlarının İzmir’de faaliyet gösteren yazılı basın kuruluşunda yayımlanacağını ifade etmişti.
Meclis kararlarının yerel basında yayımlanmasını içeren Başkanlık önergesi, Meclis üyelerinin oy birliği ile Plan ve Bütçe ile Hukuk Komisyonu’na gönderildi.

Haber: Görkem Boran


YORUMLAR

  • 0 Yorum