İzmir'de bahar havası

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’yi makamında ziyaret ederek iyi dileklerde bulundu.

İzmir'de bahar havası

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’yi makamında ziyaret ederek iyi dileklerde bulundu.

İzmir'de bahar havası
10 Temmuz 2019 - 15:06

Berna VATANSEVER / ÖZEL HABER - “Hayırlı olsun demek ve sizi tebrik etmek için ziyarete geldik. İzmir’e hizmet yolunda yapacağınız her harekette başarılar dilemek adına Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte buradayız” diyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel şöyle konuştu:
“Sayın Başkanımız göreve geldiğinde ben kendisini arayarak tebrik etmiştim, iyi dileklerimizi iletmiştim ancak ziyaretimizi yapmak bugüne nasip oldu. Siyaset, bu görevler halka hizmet için vardır biz bunun bilincindeyiz. Siyasi partiler, düşünceler, ideolojiler farklı olabilir ama asıl olan devletimize, ülkemize, yaşadığımız kente hizmet etmektir. Yakın zamanda bir seçim atlattık bundan sonra artık hizmet odaklı çalışmak gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle cumhuriyetin, demokrasinin en önemli kazanımlarından bir tanesi çok partili sisteme geçmesidir. Çok partili sistemde siyasi partiler arasında, hizmet yarışı meydana geldi ve bu yarışı sadece seçim dönemlerinde sürdürmek doğru değil. Önemli olan seçimden sonraki süreçlerde yaşadığımız kente hizmet edebilmek için bu yarışı sürdürmek çok önemli ve değerli. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz yerelde iktidarız. Yarın başka bir parti yerelde iktidar parti olabilir. Ancak önemli olan bize halkımızın vermiş olduğu iktidar ya da muhalefet görevinin hakkını vererek layığıyla yapabilmek diye düşünüyorum. Genelde Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarda. Biz geneldeki iktidar ile kentimize ne katabiliriz, ne verebiliriz diye düşünüp bunu önemsiyoruz. “
İzmir için birlikte çalışmaya hazır olduklarını vurgulayan Yücel, “Sizin de göreve geldiğiniz günden beri ve öncesinde de çalışkan ve uyumlu kişilikte olduğunuzu biliyoruz. Sizlerin desteğini bu konuda önemsiyoruz. Biz de elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Almış olduğunuz görevde yapacağınız çalışmalarda yönetim kurulu üyeleri ile birlikte şahsınıza ve tüm teşkilatınıza hayırlı olmasını diliyorum, başarılar diliyorum” dedi.
YAPICI ELEŞTİRİLER YAPACAĞIZ
Sözü devralan İzmir AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Yücel’in konuşmalarının ardından şöyle konuştu:
“Sayın Başkanım, Sayın Yönetim Kurulu Üyeleri hoş geldiniz. Nezaketinizden dolayı çok teşekkür ederim. İl başkanlığına atanmamın devamında ertesi gün uçaktayken Sayın Başkanımızın faksı elimize ulaşmıştı. Aşağıya indiğimde de nezaket gösterip cep telefonundan arayarak ayrıca tebrik etti. Bu çok iyi bir başlangıçtı, kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. İzmir’de yeni bir sayfa açıyoruz bütün seçimler bitti genel seçimleri 24 Haziran da noktalamıştık yerel seçimde uzatmalarla birlikte bitti. Önümüzde dört yıl seçimsiz bir dönem var. Bu dönemi hem genelde hem yerelde iyi değerlendirmemiz lazım. Sayın Başkanımıza katılıyorum. Biz genelde iktidarız, yerelde uzun yıllardır İzmir’de muhalefetiz. Genelde vatandaşımız için çalışacağız icraatlarımızı gerçekleştireceğiz. Bunun İzmir’e yansımalarını birlikte hayata geçireceğiz. Yerelde Cumhuriyet Halk Partisi icraatlarını yapacak biz takipçisi olacağız, katkı koyacağız. Yapıcı eleştirilerimizi gündeme getireceğiz. Eksik ve yanlış olan bir şey varsa üslubu ile müdahale edeceğiz. İzmir için çalışacağız. İzmir ile sınırlı tutmuyoruz. Gerçekten yeni bir dönem. İstanbul, Ankara ve İzmir’de üç büyükşehir yerel yönetimi devraldı. İzmir’den başlayarak uzlaşma kültürü çerçevesinde birlikte hareket edeceğiz.”
Deniz Yücel’den genç ve tecrübeli bir siyasetçinin evladı diye bahseden Sürekli, “Kendisinin tecrübeli bir siyasi geçmişi var bu genç yaşına rağmen. Büyükşehir Belediyesi’nde başarılı bir dönem geçirdi. Hep birlikte hareket edeceğiz. Ankara’da bizim ne yapmamız gerekiyorsa, İzmir’in projelerine destek olacağız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile oluşturduğunuz projelerde her zaman bize ulaşabilirsiniz. İzmir’e ne yapılacaksa samimiyetle altını çiziyorum katlı sağlayacağız. Aziz Kocaoğlu ile birlikte çalıştım. Kendisinin bir söylemi vardı, “Arkadaşlar şimdi tartışmayalım, gerginlik oluşturmayalım. Seçime 6 ay kala seçim atmosferine gireriz gerginlikte olur tartışırız da projelerde yarıştırırız gerekirse kavga ederiz. Ama bunları seçime 6 ay kala başlatalım onun dışında kalan süreyi fikir ve proje üreterek geçirelim” derdi. Aynı cümleye ben de katılıyorum. İzmir için, Türkiye için birlikte yol alalım diyorum. Geldiğiniz için teşekkür ederim, iadeyi ziyaretimizi geciktirmeyeceğiz. İzmir’de farklı bir atmosfer oluşturarak, ulusal siyasete İzmir bakış açısını yerleştireceğiz” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum