İzmir tek yürek oldu

İzmir, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 81’inci yıldönümünde “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” ile andı. Binlerce İzmirli tek yürek olup dev Atatürk Posterini taşıdı.

İzmir tek yürek oldu

İzmir, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 81’inci yıldönümünde “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” ile andı. Binlerce İzmirli tek yürek olup dev Atatürk Posterini taşıdı.

İzmir tek yürek oldu
11 Kasım 2019 - 17:26

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıldönümünde “Ata’ya saygı yürüyüşü” düzenledi. Yürüyüşte, İzmirliler 250 metre uzunluğundaki devasa Atatürk posterini taşıdı. Yürüyüş Alsancak Limanı’ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. Katılımın yoğun olduğu yürüyüşte yüzlerce İzmirliye, İzmir Büyükşehir Belediye bandosu eşlik etti. Vatandaşlar hep bir ağızdan marşlar söyleyerek Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Korteje, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ‘de katıldı. Başkan Soyer kortejin ardından bu özel günde şu cümleleri kurdu:
"Sevgili İzmirliler, Ben Mustafa Kemal Atatürk'ü, Ata'mızı, yalnızca yaptıkları ve söyledikleriyle değil, O'nun düşünce ve muhakeme dünyasıyla da anlamaya çalışıyorum. Aramızda olsaydı bugünün büyük meselelerine yaklaşımını ve nasıl çözeceğini tasavvur etmeye dikkat ediyorum. Dünya'yı, yaşadıklarımızı, O'nun zihniyle izliyor, attığım her adım için O'nu rehber kabul ediyorum" dedi.
Başkan Soyer, günün anlam ve önemine dair konuşmasını devam ettirirken duygu dolu anlar yaşandı. Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatta olsaydı güncel birçok sorunun çözümünde canla başla çalışacağını belirten Başkan Soyer, "O, bugün aramızda olsaydı, biliyorum ki yoksulluk ve eşitsizlikle mücadele için seferber olurdu” dedi. Atatürk’ün, bilimin, teknolojinin, yenilikçi düşüncenin, kültür ve sanatın gelişmesi için var gücüyle çalışacağına dikkat çeken Soyer, kadına karşı şiddete son vermek için en önde yürüyeceğini ve bu konuda asla taviz vermeyeceğini kaydetti. Soyer, son olarak “İklim krizine, havanın, suyun ve toprağın kirlenmesine, tarımın köylünün elinden alınarak büyük tekellerin işgaline izin verilmesine, canlıların ve yaşam alanlarının insan eliyle yok olmasına karşı isyan bayrağını kaldırırdı" şeklinde konuştu.
Başkan Soyer’in günün anlam ve önemini belirten önemli açıklamasından sonra, Uğur Sayınbatur’un şefliğini üstlendiği “Modern BrassEnsemble” dinletisi vatandaşlara sunuldu. Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan “Modern BrassEnsemble” dinletisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturuldu. Sunulan şarkılardan biri olan “Yiğidim Aslanım” şarkısı çalarken vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadılar. “Yiğidim Aslanım”, Tunç Soyer ve protokol eşliğinde vatandaşlarla birlikte hep bir ağızdan söylendi.

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum