“İzmirliler için ayrıştırıcı değil, birleştirici olalım”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in iki yıl önce Kıbrıs’ta verdiği bir röportajda kullandığı cümleler siyasi linçe uğramasına neden olmuştu. Soyer’e bir destekte CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’dan geldi.

“İzmirliler için ayrıştırıcı değil, birleştirici olalım”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in iki yıl önce Kıbrıs’ta verdiği bir röportajda kullandığı cümleler siyasi linçe uğramasına neden olmuştu. Soyer’e bir destekte CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’dan geldi.

“İzmirliler için ayrıştırıcı değil, birleştirici olalım”
24 Ekim 2019 - 13:28

Olayın özellikle AK Parti İzmir Milletvekilleri tarafından sürekli gündeme taşınmasının kasıtlı olarak yapıldığını savunan Beko, Soyer’in röportajından sadece bir kısmının alınıp çarpıtıldığını ifade etti. Yapılan siyasi linç girişiminin İzmir’i yıpratmaya yönelik planlı bir girişim olduğunu belirten Beko, İzmir’in rekor oyla seçilmiş ve görevdeki 6 aylık döneminde de çok başarılı işlere imza atan başkanı Tunç Soyer’i yıpratmaya, ‘milliyetçilik’ gibi başka türlü konularla başarısına gölge düşürülmeye çalışılmakta olduğunu vurguladı. Kendilerinin, Cumhuriyet Halk Partililer ve tüm İzmirliler olarak buna asla izin vermeyeceklerini önemle belirten Beko, “Biz elele vererek İzmir için, Türkiye için daha fazla ne yapabilirizin hesaplarını yaparken diğer tüm partililerin buna katılmasını, fikirlerini paylaşmasını işitiyoruz. Biz İzmir için hep birlikte çalışalım, birlikteliğimizle örnek olalım istiyoruz. İnanın sokaktaki İzmirli de bunu istiyor, bekliyor. Yerel yöneticisinin Kıbrıs ile ilgili 2 yıl önce fikrini söylediği sözlerin fitne için yeniymiş gibi gündemi meşgul etmesi onu hiç ilgilendirmiyor” diye konuştu. Beko, İzmir’de siyaset yapanlara “Biz İzmirliler için ayrıştırıcı değil birleştirici olalım” uyarısında bulundu.  
BEKO’DAN DIŞ POLİTİKA YORUMU
Beko konuşmasında dış politikaya da değindi. Kıbrış Barış Harekatı’nın CHP’nin koalisyon hükümetinde olduğu bir dönemde gerçekleştiğini hatırlatan Beko, Kıbrıs’a çıkartma yapılırken ve sonrasında hiçbir zaman işgal ya da ilhak düşüncelerinin olmadığını belirtti.
Dün savunduklarını bugün de aynı şekilde savunuyor olduklarını önemle vurgulayan CHP’li Beko, bugün Kıbrıs Barış Harekatı ile AK Parti’nin Suriye politikalarını ilişkilendirmenin yanlış olduğunu söyledi. Kendilerinin, Suriye politikalarının yanlış olduğunu defalarca dile getirip eleştirdiklerini hatırlatan Beko, “Ama siyasal iktidar bildiğini okuyor. Sıkışınca da kendisinden başka herkesi vatan haini ilan ediyor. İhanet arayanlar önce kendilerine bakacaklar; biz hiçbir zaman önce kendimizin ya da partimizin ikbali demedik” diye konuştu. Kendileri için beka sorunları yaratmadıklarını,  önce bağımsız, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan bir Türkiye’yi talep ettiklerini belirten Beko, bunları talep ederken de hiçbir emperyalist ülkeden destek istemediklerine önemle değindi.  Ayrıca Kıbrıs’ı sattı eleştirilerine muhatap olanın da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partisi AK Parti olduğunu söyleyen Beko, “Trump’ın, Putin’in izniyle bir şeyler yapmaya kalkan ama onların dur dediği yerde duran ve tüm bunları da emperyalizme karşıymış gibi göstermeye kalkışan siyasi iktidarı uyarıyoruz. Yaptıklarınız ve bugüne kadarki dış politikanız nedeniyle Orta Doğu’da ve dünyada ülkemizi yalnız bıraktınız. Bu noktada artık vakit kaybetmeden Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine yeniden dönerek, ülkemizin dünyadaki saygınlığını geri kazanması sağlanmalıdır” şeklinde konuşmasını tamamladı.

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum