Karakayalı: "İlk İşim Kadın Danışma Merkezi'ni Kurmak Oldu"

Özel Haber - Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, haber sitemize 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Karakayalı: "İlk İşim Kadın Danışma Merkezi'ni Kurmak Oldu"

Özel Haber - Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, haber sitemize 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Karakayalı:
08 Mart 2021 - 01:18

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Karakayalı, ilk belediye başkanlığı döneminde 2009 yılında göreve başladığında ilk işinin Kadın Danışma Merkezi’ni kurmak olduğunu söyledi. Bu merkezin çok başarılı çalışmalara öncülük ettiğini vurgulayan Karakayalı, “2009 da göreve geldiğimde ilk yaptığım iş Kadın Danışma Merkezi’ni kurmaktı. Toplumun yarısı kadın. Kadın olmasa dünya olmaz zaten. Kadın Danışma Merkezimizi kurarak kadınlara yönelik çalışmalara başladık. Sosyolog, psikolog gibi uzmanlar görevlendirdik. Çocuğu ile merkezimize gelen kadınlar için kreş ve oyun alanı yaptık.” Dedi.
Belediye Başkanlığı görevine tekrar seçildikten sonra yine aynı hızla kadınlara yönelik çalışmalar yapmaya devam ettiklerini kaydeden Karakayalı şunları söyledi:
“Kadınlara yönelik büyük hizmetler veriyoruz. Kadına şiddete şiddetle karşıyız. Bizim dünyaya bakış açımız, kadınlara bakış açımız bellidir. Bizim gibi sosyal demokrat insanların kadınlara bakışı bellidir, çok farklıdır. Kadınlara şiddet uygulanmasına karşıyım. Uygulayanların ağır bir şekilde cezalandırılmasından yanayım. Yetkililer inşallah gerekli düzenlemeleri yaparlar ve kadına şiddete ‘dur’ deriz diye düşünüyorum. Az önce söylediğim gibi kadınlara yönelik çok yoğun çalışmalarımız var. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırlanıyoruz. İlçemizde bulunan bütün fabrikalar ile iletişim kurduk. Emeği ile geçinen kadınlara zemin hazırlamaya çalışıyoruz. 8 Mart ta rekreasyon alanında stantlar kuracağız. İşverenler ile kadınlarımızı buluşturacağız. Evde fason olarak nasıl iş yapılabilir. Bunların alt zeminini hazırlayacağız. Ev hanımlarımıza aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla iş imkanları yaratmaya çalışacağız. Bu yıl emeği öne çıkardık. Kadınlarımıza iş konusunda yardımcı olacak çalışmaları öne çıkardık.”
Kadın Danışma Merkezi’nin çalışmaları ile ilgili bilgi veren Karakayalı, “Kadın Danışma Merkezine başvuran tüm kadınlara psikolojik ve hukuki destek ile sosyal hizmetler alanında ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz. Merkezimizde bir sosyolog, bir psikolog, bir avukat ve bir çocuk gelişim uzmanı tam zamanlı olarak çalışıyor. Merkezimize başvuran kadınlar ihtiyaçlarına göre ilgili birimlere yönlendiriliyor.” diye konuştu.  
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum