Karşıyaka’dan eğitime destek “Ödev Evi”

Karşıyaka Belediyesi eğitimde istihdama devam ediyor. 4 Kasım tarihinde açılacak olan “Ödev Evi” için geri sayım başladı.

Karşıyaka’dan eğitime destek “Ödev Evi”

Karşıyaka Belediyesi eğitimde istihdama devam ediyor. 4 Kasım tarihinde açılacak olan “Ödev Evi” için geri sayım başladı.

Karşıyaka’dan eğitime destek “Ödev Evi”
01 Kasım 2019 - 15:02

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla projelerini hayata geçiren Karşıyaka Belediyesi, “Ödev Evi” projesi ile yedi ayrı merkezde uygulamaya başlayacak. Hafta içi her gün okul sonrasında ücretsiz etüt hizmetinin verileceği projeden, 7-14 yaş arası öğrenciler yararlanacak. Merkezlerde ise üniversiteli öğrenciler görev alarak, eğitimin bütün yaş gruplarına istihdam sağlanmış olacak.  
“Ödev Evi” projesine kayıtlar ise yaklaşık iki hafta önce başladı. 300 ilkokul ve ortaokul öğrencisinin başvurduğu projeye ilgi büyük oldu. Başvurular, Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yapıldı. Projenin kayıtları devam ederken, “Ödev Evi” uygulaması 4 Kasım’da faaliyete geçecek.
Karşıyaka Belediyesi, “Ödev Evi” projesi ile ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilere ders çalışabilecekleri sağlıklı ve güvenli ortamlar sunmayı amaçlıyor. Ayrıca proje kapsamında üniversiteli gençler, çocuklara derslerinde destek vererek ve ödevleri için yardımcı olarak görev alacak. Üniversiteli gençlerin çoğunluğu eğitim fakültelerinde okuyan 40 öğrenci olacak. Böylelikler üniversiteli gençler hem tecrübe edinecek hem de bütçelerine katkı sağlayacak.
“İLERLEYEN SÜREÇTE PROJEYİ YAYGINLAŞTIRMAYI UMUYORUZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, çocukların yanı sıra aileler açısından da önemli bir uygulama olacağını dile getirdi. “Çalıştıkları için okul sonrasında çocuklarını özel etüt merkezlerine göndermek zorunda kalan, kalabalık ev nüfusu ya da fiziki yetersizlik nedeniyle çocuklarına sağlıklı çalışma ortamları sunamayan, okuma yazma bilmedikleri için derslerine yardımcı olamayan, işten yorgun gelip yeterli ilgiyi gösteremeyen ailelerin olduğuna dikkat çeken Başkan Tugay, hem ebeveynleri üzen ve sıkıntı yaşatan hem de çocukların eğitim hayatlarında başarısızlığa yol açan bu gibi sorunlara çözüm üretmek amacıyla ‘Ödev Evi’ projesini faaliyete geçirdiklerini vurguladı. “Bu merkezlere devam eden çocuklarımız, üniversiteli abla ve ağabeyleri ile ödevlerini yapmış olarak evlerine gidecek” diyen Başkan Tugay, öğrencilerin, arkadaşları ile birlikte etkileşimde bulunma, birlikte ders çalışma, sosyalleşme imkanı bulacaklarını söyledi.  İlerleyen süreçte projeyi daha da yaygınlaştırmayı umduklarını bildiren Tugay, “Katkı sağlayacak üniversiteli gençlerimize ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
“Ödev Evi” Projesinin faaliyete geçeceği yedi merkez şu şekildedir:

  • Çarşı Kültür Merkezi
  • Ahmet Piriştina Kültür Merkezi Kütüphanesi
  • 80. Yıl Cumhuriyet Semt Kütüphanesi,
  • Bülent Ecevit Kültür Merkezi Kütüphanesi
  • İsmail Cem Kültür Merkezi Kütüphanesi
  • Hasan Ali Yücel Semt Kütüphanesi
  • Ali Rıza Bodur Eğitim Merkezi
Etüt hizmeti, hafta içi her gün 15.00 ile 19.00 saatleri arasında olacak.
Proje kapsamında gözetmenlik yapmak isteyen gençler ve 7-14 yaş arasında ödev evlerinden faydalanmak isteyen minikler için başvurular devam ediyor. Proje ilişkin bilgi almak isteyenler, 0232 399 40 74 - 75 - 76 - 77 - 78 numaralı telefonlardan detaylı bilgi alabilirler.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum