Oran, kurtuluş mücadelesine dikkat çekti

Çeşme Belediyesi, kurtuluşunun 97. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran gerçekleşen programda konuşma yaptı.

Oran, kurtuluş mücadelesine dikkat çekti

Çeşme Belediyesi, kurtuluşunun 97. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran gerçekleşen programda konuşma yaptı.

Oran, kurtuluş mücadelesine dikkat çekti
16 Eylül 2019 - 15:39

Etkinlikte çelenk sunumu ve kortej yürüyüşü yapıldı. Ardından Nükhet Duru ve Tolga Çandar davetlilere mini bir konser verdi.  Başkan Oran, Çandar ile birlikte sahneye çıkarak İzmir Marşı’nı seslendirdi.
 
Çeşme’de 15 Eylül Alaçatı Kurtuluş Günü etkinlikleri düzenlendi. Törende konuşma yapan Başkan Oran, Cumhuriyet değerlerine sımsıkı sarılmak, bu değerleri korumak ve daha ileri taşımak için var gücümüzle çalışmamız gerektiğini vurguladı.
 
Kurtuluş Savaşı’nın kahraman neferlerinin bizlere sadece bir toprak bırakmadılarını, özgürlüğümüzü, milli egemenliğimizi, demokrasiyi armağan ettiğini belirten Başkan Oran, “En önemlisi Kemalist devrimlerle, bu kutsal emanetleri nasıl koruyacağımızı, aydınlık yarınlara nasıl taşıyacağımızın da yol haritasını da ortaya koydular. Bugün Ortadoğu’da, emperyalizmin karanlık hedeflerinin son ermediğini, kanlı elleriyle yarattığı savaşların nasıl acılar doğurduğunu açıkça görüyor, ağır etkilerini ulusça yaşıyoruz. Birkaç çatlak sesin, bir grup kendini bilmez dışında, ulusça, laik ve bağımsız Cumhuriyet’imize ve onun devrimlerine taviz vermeden sahip çıkıldığını görmek, hem sevindirici, hem de gelecek adına umut vericidir” ifadelerine yer verdi.
 
Başkan Oran’ın konuşmalarından sonra, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde, Alaçatı Şehitlik Anıtı’na kadar bir yürüyüş yapıldı. Aynı zamanda Şehitlik Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu.
 
Tören sonrasında Nükhet Duru ve Tolga Çandar Alaçatı Amfitiyatro’da konser gerçekleştirdi. Konsere ilgi oldukça yoğundu. Sahne de Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran çökertme oynadı.
 
Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutan Vekili Personel Teğmen Ozan Aziz Dilber, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Ak Parti İlçe Başkanı İlter Etike,  İyi Parti İlçe Başkanı Volkan Evci, MHP İlçe Başkanı Gazi Fildir, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Hakkı Kocakara, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş törene katılım gösterdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum