Foça'da eğitim konseri verildi

Sanatsal etkinliklere önem veren Foça Belediyesi, programlarına bir yenisini ekleyerek eğitim konseri verdi.

Foça'da eğitim konseri verildi

Sanatsal etkinliklere önem veren Foça Belediyesi, programlarına bir yenisini ekleyerek eğitim konseri verdi.

Foça'da eğitim konseri verildi
15 Eylül 2019 - 20:38

İtaliana Academy tarafından düzenlenen atölye çalışmaları 12 Eylül’de başladı ve 17 Eylül tarihine kadar devam edecek.
Foça Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen eğitim konserleri için Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Opera Italiana Academy’ye, Sanat Yönetmeni Cüneyt Ünsal’a ve opera sanatçılarına ayrı ayrı teşekkür etti.
KONSERE YOĞUN İLGİ
Öğrencilerle birlikte düet yapan Sanat Yönetmeni Cüneyt Ünsal herkesin gönlüne taht kurdu. Konserde, Handel, Vincenzo Bellini, Paolo Tosti, Gaetano Donizetti, Giacomo Puccini, Mozart, Giuseppe Verdi ve Pietro Mascagni’nin eserleri izleyicilerle buluştu. Soprano Ayşe Gerişlioğlu, Aslı Güven, İremsu Kayatan, Ecem Kılıç, Berna Özkut, Duygu Sezgin, Gökçe Deniz Sütçüoğlu, Olcay Şahin, Mezzosoprano Nihan Turnagöl ve Tenor Kıvaç Aycan’a, piyanoda Bora Gökhan Bilgen eşlik etti.
Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’ndeki eğitim konseri ilgililer tarafından izlenerek büyük beğeni topladı. Üstelik etkinlikte Verona Opera Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Marco Vinco’nun da eğitim verdi.
ÜNSAL’DAN MÜJDE!
Opera eğitimlerine gelecek yıllarda da devam etmek istediklerini belirten Sanat Yönetmeni Cüneyt Ünsal, bir konuşma yaptı. Heyecanının yüksek olduğunu aktaran Ünsal, “Opera Italiana Academy’nin çok yeni bir oluşum. İlk eğitim konserini İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirmiştik. Oradan da oldukça olumlu sonuçlar aldık. İkincisini de Foça’da yapıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz.  Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e katkısı ve desteği için çok teşekkür ederim. Opera eğitimlerine gelecek yıllarda Foça’da devam etmek istiyoruz.  Sizleri, 17 Eylül’de bambaşka ve çok güzel bir repertuarla hazırlandığımız kapanış konserimize davet ediyoruz’’ diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum