Özcan: “Biz Atatürk’ün Karşıyaka’sıyız”

Karşıyakalılar, 9 Eylül İzmir Kurtuluşunu Bombacı Ali Çavuş heykelinin önünde düzenlenen törenle kutladılar. Her yaştan Karşıyakalının olduğu törene Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Yaşar Özcan da katılım gösterdi.

Özcan: “Biz Atatürk’ün Karşıyaka’sıyız”

Karşıyakalılar, 9 Eylül İzmir Kurtuluşunu Bombacı Ali Çavuş heykelinin önünde düzenlenen törenle kutladılar. Her yaştan Karşıyakalının olduğu törene Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Yaşar Özcan da katılım gösterdi.

Özcan: “Biz Atatürk’ün Karşıyaka’sıyız”
11 Eylül 2019 - 10:44

Milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasını Karşıyaka’ya ilk sancağı dikerek müjdeleyen Bombacı Ali Çavuş’ta tören kapsamında unutulmadı. Karşıyakalıların büyük bir heyecanla katıldığı tören saygı duruşuyla başladı. Programın devamında İstiklal Marşı’nın okunması ve Türk Bayrağı’nın göndere çekildi.
Belediye Bandosu’nun da eşlik ettiği törende Karşıyakalılar İzmir Marşı’nı söyleyerek İzmir’in kurtuluşunu coşkuyla kutladılar.
Törende konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Yaşar Özcan, “Biz Atatürk’ün Karşıyaka’sıyız, onun emaneti olan Zübeyde Anne’nin çocuklarıyız” dedi.
“KARŞIYAKA’NIN DEĞERLERİNİ UNUTMAYACAĞIZ”
Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kurtuluş destanını yazan kadın erkek bütün atalarını minnetle andığını ve aziz hatıraları önünde saygıyla eğildiğini belirten  Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Yaşar Özcan, “Biz Atatürk’ün Karşıyaka’sıyız, onun emaneti olan Zübeyde Anne’nin çocuklarıyız” dedi.  Tüm yaşamını ülkesine adayan, Kuva-yi Milliye ruhunu her cephede gösteren Bombacı Ali Çavuş’un da bu kentin en önemli simgelerinden olduğunu vurgulayan Özcan, “9 Eylül 1922’de şanlı bayrağımızı diken Bombacı Ali Çavuş’u ve silah arkadaşları Suphi Kula, Zühtü Işıl, Zekai Kaur’u saygıyla anıyoruz” diye konuştu. Karşıyaka için yaşamının her döneminde çalışan değerleri unutmayacaklarına ve unutturmayacaklarına Karşıyaka Belediyesi olarak söz veren Özcan, herkesi saygıyla selamladığını ifade ederek konuşmasını tamamladı.
“BOMBACI ALİ ÇAVUŞ, İDOLÜMÜZDÜ”
Karşıyaka Belediyesi olarak 9 Eylül 1995’te açılışını yaptıkları Bombacı Ali Çavuş Heykeli önünde bir anma töreni yapılmasını yürekten kutlayan ve teşekkür eden  1994-1999 yılları arasında Karşıyaka Belediye Başkanlığı yapan Kemal Baysak, Bombacı Ali Çavuş’un, kendi çocukluğunda idolü olduğunu belirtti. Çocukluğunda, tertiplenen anma yürüyüşlerine Bombacı Ali Çavuş’un çapraz silahlıkları, göğsünde mavzeri, kamalarıyla halk askeri olarak katıldığını söyleyerek anılarını tazeleyen Baysak, “Onunla yürümek, konuşmak bizleri çok heyecanlandırırdı. Kentimize kazandırdığımız heykeli ile O’na olan vefamızı ve minnetimizi gösterdik. Bugün Karşıyaka Belediyemizin yaptığı törenle de bunu bir kez daha dile getirdik. Bu vefanızdan dolayı tüm Karşıyakalıları yürekten kutluyor, Belediye Başkanı ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamada bulundu.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum