Kültür şoku yaşandı

Buca Belediyesi ve ekibi, kadın hakları için çalışmalarına devam ediyor. Belediye’nin kadınlarla ilgili gerçekleştirdiği proje kapsamında 17 ülkenin kadınları İzmir’in Buca ilçesinde bir araya geldi.

Kültür şoku yaşandı

Buca Belediyesi ve ekibi, kadın hakları için çalışmalarına devam ediyor. Belediye’nin kadınlarla ilgili gerçekleştirdiği proje kapsamında 17 ülkenin kadınları İzmir’in Buca ilçesinde bir araya geldi.

Kültür şoku yaşandı
11 Eylül 2019 - 11:47

Başlatılan “Güçlü Kadın Projesi” Dünyanın genç liderlerini yetiştiren AIESEC (Uluslararası Ticari Bilimler Ekonomi Öğrenciler Birliği) öncülüğünde gerçekleşiyor.
Günümüz koşullarında kadın hakları için mücadele eden Buca Belediyesi ve AIESEC programının uyguladığı Güçlü Kadın Projesi aynı zamanda ülkeler panayırı düzenledi. Farklı kültürlere ev sahipliği yapan Buca Belediyesi’nde katılımcıların ürettiği ürünler sergilendi.
Kadınlar etkinlikte keyifli dakikalar yaşarken bir yandan da kadın hak ve özgürlüğü için ne yapabileceklerini konuştular. Özgecan Aslan Kadın Dayanışma Merkezi’nde kurulan standlarda türk katılımcılar ve konuk ülke katılımcıları, yöresel kıyafetlerle ülke mutfakları, el emeği ürünler tanıtıldı. Rengarenk geçen etkinlikte, standlara ilgi yoğundu.
TÜRKİYE İLE KUVVETLİ BİR BAĞ KURDUK
Farklı ülkelerden gelen misafirler kendi hazırladıkları şarkıların listesini çalarak dans etti. Aynı zamanda ülkelerin kendilerine has yemeklerin tadımları yapıldı. Panayıra gelen misafirler, gerçekleşen proje sebebiyle çok mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirerek, “Türkiye ile kuvvetli bir bağ kurduk. Kadınların kendini geliştirebilmesi için her zaman elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
“Women in Power” projesi olarak bilinen etkinlik için 17 ülkeden 18-30 yaş arası katılımcılar bir araya geldi. Katılımcılar 30 gün boyunca Buca Belediyesi’nin semt evleri ve farklı merkezlerinde Bucalı kadınlar ile birlikte dikiş kursu, kuaförlük kursu, plates, zumba, resim dersleri aldı.
Proje, kadınların hayatta daha güçlü ve etkin rol almasını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Günümüzün en büyük sorunlarından biri kadın hakları ve kadınların yaşadığı sorunlar. Bunun için  Pakistan, İsviçre, Mısır, Ukrayna, Romanya, Azerbaycan, Amerika, İtalya, Fas, Rusya, Slovakya, Arnavutluk, Fransa, Tunus, Endonezya ve Cezayir olmak üzere 17 ülkenin kadını buluşarak değerlendirme toplantısı yaptı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum