Polat'tan “otizmli öğrencilerin yuhalanmasına” tepki

Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi, Engelliler ve Yaşlılar Komisyonu Başkan Vekili Hülya Polat, “otizmli öğrencilerin yuhalanması” olayına tepki gösterdi.

Polat'tan “otizmli öğrencilerin yuhalanmasına” tepki

Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi, Engelliler ve Yaşlılar Komisyonu Başkan Vekili Hülya Polat, “otizmli öğrencilerin yuhalanması” olayına tepki gösterdi.

Polat'tan “otizmli öğrencilerin yuhalanmasına” tepki
09 Kasım 2019 - 15:46

Karşıyaka Belediyesi, İstanbul’un Aksaray ilçesindeki Mehmetçik İlkokulu’nda meydana gelen “otizmli öğrencilerin yuhalanması” olayına tepki gösterdi. Toplumun vicdanını derinden yaralayan olaya ilişkin, Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi, Engelliler ve Yaşlılar Komisyonu Başkan Vekili Hülya Polat, bu anlayışı şiddetle kınadıklarını ve reddettiklerini vurguladı. Polat, otizmli çocukların eğitim hakkının engellenemeyeceğine dikkat çekti.
“TÜM VELİLERİ VİCDANLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ”
Hülya Polat yaptığı açıklamasında, otizmli çocukların eğitim hayatlarında ayrımcılığa uğraması, aşağılanması ve dışlanması gibi olayların; Türkiye’nin de tarafı olduğu Avrupa İnsan Hakları Beyannamesi ve Engelli Hakları Beyannamesi ile kesinlikle bağdaşmadığını belirtti. Karşıyaka Belediyesi olarak, Aksaray’daki okulda yaşanan utanç verici olayı, yapılan büyük haksızlığı kınayıp reddettiklerine şiddetle vurgu yapan Polat, otizmli çocukların devlet okullarında eğitim almasının bir hak olduğunu ve engellenemeyeceğini dile getirdi. Polat, okul müdürlerinin de böyle bir olay karşısında taraf olamayacağını dile getirerek, bir müdürün buradaki asli görevinin velileri yatıştırmak, haksızlığın karşısında durmak olduğunun altını çizdi ve “Okul müdürü hakkındaki yasal soruşturmanın sonuna kadar sürdürülmesini istiyor, tüm velileri engelli hakları konusunda vicdanlı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
“DAHA FAZLA HİZMET SUNABİLMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Polat açıklamasını sürdürürken, Karşıyaka Belediyesi olarak, yaşamın her anında ve her alanında engelli bireylerin yanında olduklarını kaydetti. Bu üzüntü verici olaylara karşılık, kendilerinin Karşıyaka’da otizmli çocuklara ve engelli bireylere daha fazla hizmet sunabilmek için çalıştıklarını bildiren Polat, Karşıyaka’nın Mustafa Kemal Mahallesindeki Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’nde otizmli çocuklara özel kurslar, tüm engelli gruplarına yönelik el sanatları, boccia ve satranç gibi çeşitli branşlardaki kurslar, psikolojik danışmanlık ve aile danışmanlığı gibi hizmetler, sosyal kültürel etkinlikler ve çeşitli projeler ile daima yanlarında olduklarının bilgisini verdi. Polat, “Hem engelli bireylerin hem de ailelerinin yaşam koşullarının iyileşmesini sağlayabilmek için var gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde açıkladı.
“OTİZMLİ ÇOCUKLARIN YUHALANMASI” OLAYI
İstanbul’un Aksaray ilçesindeki Mehmetçik İlkokulu’nda otizmli çocuklar, kendi çocuklarının etkilendiği ve rahatsız oldukları için diğer veliler tarafından yuhalanmıştı. 42 özel eğitim öğrencisi, veliler tarafından istenmemişti. Büyük bir yankı uyandıran bu olay ile okul müdürü Kuddisi Kurt açığa alınmıştı. Olayın ardından Milli Eğitim Bakanlığı, okulun incelenmesi için müfettiş görevlendirdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum