Tepecik’te Gençlik ve Üreme Sağlığı konuşuldu

“Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı (Icpd +25) Çerçevesinde Gençlik ve Üreme Sağlığı”  etkinliği iki oturum olmak üzere Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlendi. Etkinlik, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Tepecik’te Gençlik ve Üreme Sağlığı konuşuldu

“Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı (Icpd +25) Çerçevesinde Gençlik ve Üreme Sağlığı”  etkinliği iki oturum olmak üzere Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlendi. Etkinlik, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Tepecik’te Gençlik ve Üreme Sağlığı konuşuldu
04 Kasım 2019 - 17:15

Etkinliğe, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Üreme Sağlığı Program Koordinatörü Dr. Gökhan Yıldırımkaya, hastane personelleri ve stajyerler katıldı.
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bilimsel gelişmeleri paylaşmak, güncel gelişmeleri takip etmek için bilimsel toplantılar düzenlendiğine dikkat çeken Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu, “Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı” çerçevesinde düzenlenen “Gençlik ve Üreme Sağlığı” adlı etkinliğin de düzenledikleri bu toplantılardan biri olduğunu söyledi. Kadınlar ve gençlerin toplumun temel unsurları olduğunu önemle vurgulayan Emiroğlu, “Onlarla ilgili her çalışma aynı zamanda ülkemizin de geleceğiyle ilgilidir. Dolayısıyla toplum yaşamında son derece hayati bir önemi olan bu konunun düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“BİR ÜLKENİN AYRILMAZ BİLEŞENLERİ KADINLAR VE GENÇLER”
Bir ülkenin kalkınmasının ayrılmaz bileşenlerinden birinin kadınlar ve gençler olduğuna değinen
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Üreme Sağlığı Program Koordinatörü Dr. Gökhan Yıldırımkaya ise,   “Bundan dolayı kadın ve gençlerle ilgili alanlarda çalışan tüm sağlık hizmet üretici ve sunucuları aslında ülkenin kalkınmasına da doğrudan katkıda bulunmaktadırlar” diye konuştu. Gerçekten bu bilimsel etkinliğin de bu önemi göstermenin bir çabası olacağını vurgulayan Yıldırımkaya, “Bu toplantının verimli olacağını düşünüyorum” diyerek, özellikle ulusal ve uluslararası pek çok bilimsel çalışmaya imza atan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ve bu toplantıda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.
Etkinliğin birinci oturumunda, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Üreme Sağlığı Program Koordinatörü Dr. Gökhan Yıldırımkaya “ICPD ve genç üreme sağlığı”, TEAH Eğitim Biriminden Dr. Ebe Ayşegül Dönmez “ICPD çerçevesinde adölesan evlilikler ve üreme sağlığı sorunları”, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Ana Bilim Dalı 3. sınıf öğrencisi Aynur Ceyhanyaran "Genç gözüyle üreme sağlığı" sunumlarını gerçekleştirdiler. Oturumun moderatörlüğünü, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Neşe Nohutçu ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi (TEAH) Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Dilek Orbatu yaptı.
İkinci oturum ise, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik ABD bölüm başkanı Doç. Dr. Hafize Öztürk Can "Flört şiddeti" konusunu paylaştı. Sosyal Hizmet Uzmanı Eğitimci Seher DERE ÜLGEN "İstismarlarda sağlık personeli yaklaşımı" adlı sunumunu gerçekleştirdi. TEAH Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği İdari Sorumlusu Op. Dr. Azra Arıcı Yurtkul ise moderatörlüğü üstlendi.
Etkinlik, emeği geçenlere ve konuşmacılara teşekkür belgelerinin verilmesiyle son buldu.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum