Boccia Müsabakası “Engel” tanımadı

Boccia Milli Takım Antrenörü Nihat Yılmaz, engelli bireylerle Boccia oynadı.

Boccia Müsabakası “Engel” tanımadı

Boccia Milli Takım Antrenörü Nihat Yılmaz, engelli bireylerle Boccia oynadı.

Boccia Müsabakası “Engel” tanımadı
04 Kasım 2019 - 16:46

Ege Üniversitesi Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma ve Uygulama Merkezi harika bir etkinliğe imza attı. Boccia Milli Takım Antrenörü Nihat Yılmaz ve engelli bireyler bir araya gelerek Boccia oynadı. Etkinliğe, Ege Üniversitesi Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Berrin Durmaz ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu On katıldı. Engelli bireylere Paralimpik Boccia ve Boccia’nın engelli bireyler üzerindeki olumlu etkileri hakkında bilgi verildi. Yılmaz’ın eşliğinde Boccia müsabakaları gerçekleştirildi. Müsabakalara katılan engelli bireyler keyifli dakikalar yaşadı.
Prof. Dr. Durmaz etkinlikte yaptığı konuşmada, geçtiğimiz hafta dünyada “SpinaBifida Haftası” olarak kutlandığını hatırlatarak, bu etkinliğe SipinaBifida’lı hastaları daha çok davet ettiklerini açıkladı. Farkındalık yaratmak adına gerçekleştirdikleri bir etkinlik olduğunu ifade eden Durmaz, bu aktiviteyi daha önceki yıllarda Milli Takım kampında da yapmış olduklarını belirtti. Durmaz cümlelerine şu şekilde devam etti:
“Hocamız sağ olsun bizi kırmayarak buraya geldi. Boccia Milli Takım kampı 30 yıl sonra burada yapıldı. Bu sporun en büyük özelliği engelli bireylerin motor becerilerini, koordinasyonlarını, dengelerini ve kendine güvenlerini iyileştirmesi. Bunun yanında bireyler sosyalleşme imkânı buluyor ve kişisel gelişimlerine de katkısı büyük. Burada birçok çocuğun önceden yapamadığı hareketleri bir süre sonra yapabildiklerini görüyoruz. Bu aktiviteler sayesinde bireyler daha önce yapamadıkları hareketleri ortaya çıkartıyorlar. Engelli bireylerimiz burada başardıklarıyla muazzam bir haz yaşıyorlar. Bizim için basit görünse bile onlar için büyük bir olay. Biz onlara yardımcı olmak için buradayız.”
Antrenör Yılmaz ise başlangıç olarak sporun engelli bireyler için olan faydalarına değindi. Tıbbi destekle beraber işin teknik boyutunu ve engelli bireylerin içindeki potansiyeli ortaya çıkarmalarını sağladıklarına vurgu yapan Yılmaz, hocalarla birlikte engelli bireylerin yaşamlarında yepyeni bir pencere açtıklarını dile getirdi. Yılmaz, “Onları hayata adapte ediyoruz ve zoru başarmayı öğretiyoruz. Sizinle benimle rekabet edebiliyorlar” diye konuştu ve cümlelerini Boccia sporu hakkında bilgilerini paylaşarak devam ettirdi. Boccia’nın Türkiye’ye 30 yıl geç geldiğine dikkat çeken Antrenör Yılmaz, kendilerinin bu açığı kapatmak istediklerine ve çabaladıklarına değindi. Boccia’nın en ağır engellilerin bile oynayabildikleri paralimpik bir spor olduğunu bildiren Yılmaz, “Boccia, Engelli Olimpiyatları’nda yer almakta. Engel durumuna göre bireyler sınıflara ayrılıyor” dedi.

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum