Toplumsal duyarlılık mesajları verildi

Zafer coşkusu sebebiyle büyük bir mutluluk yaşadığını dile getiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Fuarı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Toplumsal duyarlılık mesajları verildi

Zafer coşkusu sebebiyle büyük bir mutluluk yaşadığını dile getiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Fuarı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Toplumsal duyarlılık mesajları verildi
10 Eylül 2019 - 11:02

Başkan Batur, 88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda kurdukları belediye standını ziyaret edenlere Türk Bayrağı hediye etti. İzmir’in kurtuluşunun 97. Yıldönümünde büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadığını söyleyen Başkan Batur, 9 Eylül tarihinin Konak için önemli bir anlamı olduğunu belirtti.
 
Konak Belediyesi’nin standı yoğun ilgi gördü. Etkinlik esnasında Başkan Batur’a, 9 Eylül temalı canlı heykel performanslarını gerçekleştiren sanatçılar da eşlik etti. Kültürpark’ta Kemeraltı Sokağı’nda kadınların semt merkezlerinde yaptıkları el emeği ürünler de sergilendi. Konak Belediyesi fuar da kadın ve çocuk haklarına da dikkat çekti.
 
ŞİDDETE KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ
 
Etkinlikte canlı heykel performansı gerçekleştirilerek, geçtiğimiz günlerde eski eşi tarafından çocuğunun gözleri önünde katledilen Emine Bulut ve kızı canlandırıldı. Yoğun ilgi gören performansa Konak Belediye Başkanı Abdül Batur “O çığlıkları unutmayacağız. Eşit ve özgür bir dünya için çalışacağız. Şiddete karşı sessiz kalmayacağız” diyerek destek oldu.
 
Eşit ve özgür bir dünya için çalışacağının altını çizen Başkan Batur, “Zafer coşkusunu şehrin her noktasında bir araya geldiğim hemşehrilerimle paylaşmaktan büyük bir sevinç duyuyorum. 9 Eylül tarihi Konak için farklı bir anlam taşıyor. Konak’ın işgal edildiği gün Milli Mücadele ateşlendi, işgal sonlandırıldığında bir ulusun bağımsızlığı da ilan edildi. Düşman askerine ilk kuruşunu atarak bir ulusun direnişini ateşleyen Hasan Tahsin ve daha nice kahramanı bağrında taşıyan Konak, bir memleketin zafere kavuştuğu şehirdir. 9 Eylül’de şehre giren süvarileri kendi diktiği bayrakla karşılayan, cesur insanların yaşadığı yerdir. Bizim memleket sevdası taşıyan rüzgârımızda şanlı bayrağımız bir başka dalgalanır. Bugün burada, standımızı ziyaret eden hemşehrilerime bayrağımızı hediye etmekten, bu nedenle ayrı bir gurur duyuyorum. 9 Eylül tarihimize yazılı önemli bir gün değildir sadece; yeniden var oluşumuzun ve özgürlüğümüzün türküsüdür. İşte biz o türküyü sonsuza kadar söylemeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Haber: Berna Vatansever

YORUMLAR

  • 0 Yorum