“Türkiye kazanacak”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı törenle toplu iş sözleşmesi imzalanarak, İZENERJİ işçilerinin maaşlarına yüzde 40 oranında zam yapıldı.

“Türkiye kazanacak”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı törenle toplu iş sözleşmesi imzalanarak, İZENERJİ işçilerinin maaşlarına yüzde 40 oranında zam yapıldı.

“Türkiye kazanacak”
31 Temmuz 2019 - 14:58

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi’nde İZENERJİ bünyesine bağlı çalışan 5 bin 80 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Sizin yüzünüz gülmüyorsa bizim yüzümüz gülmez diyen Başkan Soyer, “Eşit işe eşit ücret vermeyi hedefliyoruz. Birleşe birleşe sadece biz kazanmayacağız.  İzmir kazanacak.  Türkiye kazanacak.  Bundan emin olabilirsiniz” diye konuştu.
31 Mart’tan bu yana Türkiye’de değişim rüzgarı estiğini vurgulayan Başkan Soyer, “Kibir, ötekileştirme geride kaldı. Mütevazi, samimi, haktan yana, şeffaf, hesap verilebilir, yönetime katılma isteğine dayanan bir dip dalgası giderek büyüyecek. Değişimin öncülüğünü İzmir yapacak. İzmirlilerle gurur duyuyorum. İZENERJİ ile yapılan toplu sözleşmede eşit işe eşit ücret hedefine ulaşma yolunda önemli bir aşama kaydettik. Birkaç sene içinde bu hedefe ulaşacağız” dedi.
TÖREN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “KHK ile kadroya alınan ancak topu iş sözleşmesinden yararlandırılmayan mağdur işçilere destek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ve belediye yönetimine bu onurlu davranışları nedeniyle teşekkür ediyorum. İmzalan toplu iş sözleşmesi, yan yana gelişlerin ülkenin içinde bulunduğu dönemde demokrasi kalesi olması açısından da çok önemli” dedi.
Genel -İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel- İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, Genel -İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız da kısa birer konuşma yaptı. Ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e ve belediye bürokratlarına teşekkür etti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZENERJİ ile iş yerinde örgütlü Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK)  bağlı Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube arasındaki altıncı dönem toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleşen imza törenine DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu,  Genel- İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel- İş Genel Sekreteri Cafer Konca, Genel İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı ile birlikte sendika temsilcileri, belediye bürokratları ve işçiler katıldı.
Haber: Gülşah Zencir
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum