"Üreticimiz Daha Fazla Gelir Elde Edecek"

Aydın Büyükşehir Belediyesi, tarım alanlarında verimliliğin ve kalitenin artması için tarımsal sulama çalışmalarını başlattı. Tarım alanlarının suya erişmesi ve düzenli sulanması için başlatılan proje kapsamında 6 bin metre uzunluğunda hat döşenecek.

"Üreticimiz Daha Fazla Gelir Elde Edecek"

Aydın Büyükşehir Belediyesi, tarım alanlarında verimliliğin ve kalitenin artması için tarımsal sulama çalışmalarını başlattı. Tarım alanlarının suya erişmesi ve düzenli sulanması için başlatılan proje kapsamında 6 bin metre uzunluğunda hat döşenecek.

20 Mart 2021 - 00:01

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Yerli üreticilerin güç kazanması için kırsal kalkınma projeleri geliştirmeye devam ediyor. Zeytinliklerin sulanarak, zeytin üretiminin daha verimli ve kaliteli olabilmesi için Didim’de önemli bir çalışma başlattı.
Didim’in Balat Mahallesi kırsalındaki  zeytin ağaçlarının düzenli sulama suyuna erişmesi için Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nce sulama suyu temini sağlamasında kullanılan 500 ton kapasiteli havuza bağlı olacak şekilde, binlerce dekar araziye yayılmış on binlerce zeytin ağacının yer aldığı bahçelerin sulanması için 6 bin metre uzunluğunda yeni hat döşeniyor.
Projenin gerçekleşmesi ile birlikte düzenli sulama imkânına kavuşacak olan bölgedeki zeytin ağaçlarında verimin 4-5 kat artması hedefleniyor. Üreticiye büyük bir ekonomik kazanç sağlaması beklenen bu yatırım, Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmada Aydınlı üreticilerine sağladığı destekler arasında dikkat çekiyor.
 “Üreticimiz çok daha fazla üretecek”
Kırsal kalkınmanın sağlanması için üreticinin daha fazla kazanmasını sağlayacak yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Hayata geçirdiğimiz bu çalışma ile on binlerce zeytin ağacının daha verimli hale gelmesini sağlayacağız. Üreticimiz çok daha fazla üretecek ve gelir elde edecek. Ortaya çıkacak değer artışı üreticilerimize güç verecek. Yerli ürünler ancak bu tip destekler ile artabilir. İnanıyoruz ki bu yatırımlarımız üreticiden tüketiciye varana kadar her aşamada olumlu yansımaları olacak. Çiftçimiz kazansın, milletimiz kalkınsın istiyoruz. Bu inançla Aydın’ın bereketli topraklarını vatandaşlarımız için refah bir yaşamın kaynağı yapacağız.” Diye konuştu.
“Özlem Başkandan Allah Razı Olsun”
Sulama sistemi ile birlikte verim ve kazancın artacağına inandıklarını belirten Balat Mahalle Muhtarı Ali Konya, “Bizim bu bölgede arazilerimiz dağlık ve susuz bölgede. Şimdi su gelince verimler bire üç dört kat gelir. Tane ve yağ bazında verim artar. Bu da vatandaşın zengin olması, kendini toparlaması demektir. Normalde bir ağaçtan 25 kilo alıyorsak, sulama ile birlikte bu 60-100 kiloyu bulur. Tahminimize göre 80-100 bin arası zeytin ağacı var. Düzenli suya kavuşmak vatandaşın refaha kavuşması demektir. Özlem Başkana bu emeğinden ve projeden ötürü mahallem adına herkes selam ediyor. Özlem Başkanımızdan Allah bir değil bin sefer razı olsun.” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum