AK Parti’den Soyer'e tepki, üç istifa

AK Parti Meclis Üyeleri Dilek Yıldız Büyükdağ, Sema Yeşilçimen ve Çile Özkul komisyon üyeliklerinden istifa ettiler.  

AK Parti’den Soyer'e tepki, üç istifa

AK Parti Meclis Üyeleri Dilek Yıldız Büyükdağ, Sema Yeşilçimen ve Çile Özkul komisyon üyeliklerinden istifa ettiler.  

AK Parti’den Soyer'e tepki, üç istifa
05 Kasım 2019 - 15:20

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” adına hazırladığı logo ve ardından logo tasarımı hakkında yapılan tartışmalar sonucu AK Parti Meclis Üyeleri Dilek Yıldız Büyükdağ, Sema Yeşilçimen ve Çile Özkul, Toplumsal hassasiyetlerin dikkate alınmaması ve değişiklik önerilerinin ısrarla karşılık bulmamasını neden göstererek komisyon üyeliklerinden istifa etti.
AK Parti Kadın Kolları İzmir İl Başkanı ve Meclis Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, toplumsal hassasiyetlerin, Türk milletinin manevi değer ve  ahlak anlayışının hiçe sayıldığı bir uygulamanın, bir ayıbın parçası olamayacaklarını sert bir dille aktardı.
Büyükdağ konuşmasının devamında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, komisyon logosunu meclis tarafından görevlendirilmiş komisyon üyelerinin görüşü dahi alınmadan, tek başına belirlediğini anımsattı. Soyer’in, tüm Türkiye'de “Kadın Erkek Eşitliği” adı altında hayata geçirilen komisyonun adını, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu” olarak değiştirdiğinde kendilerinin şerh koyduklarını belirten Büyükdağ, “Bu da yetmedi baktık ki yine bizlere sormadan hazırlattığı logo, toplumsal hassasiyetlerde karşılığı olmayan, aile birliğini zedeleyici grupların kurumsal logoları ile aynı” dedi. Buna da itiraz ettiklerini ve değişiklik istediklerini vurgulayan Büyükdağ, ancak tüm çabalarının havada kaldığını dile getirdi. Büyükdağ, cümlelerini şu şekilde devam ettirdi:
“Sayın Soyer bildiğini okudu ve İzmir'in dört bir yanını bu ayıpla donattı. Israrını, geri adım atmamasını, hatta buna karşı çıkan tüm kesimlere kulaklarını tıkamasını anlayamadık. Çünkü gerçekten dikkate alınmayacak bir mesele değil. Üstelik İzmirli hemşerilerimizin demokratik değerlerle birlikte ahlaki değerlere olan bağlılıkları da görmezden gelinmiş oldu.  Böyle bir zaafiyetin ve yanlışın içinde olamazdık. Bu nedenle de Meclis Üyesi arkadaşlarım Sema Yeşilçimen ve Çile Özkul ile birlikte komisyon üyeliklerimizden istifa ettik. Kimsenin yaşam tarzına ve tercihlerine karışamayız. Ama bunun kamu kurumu eliyle özendirilmeye çalışılmasına karşı çıkarız.”
Büyükdağ, konuşmasının devamında bu duruma CHP dahil olmak üzere diğer partilerden de itiraz geldiğini bildirdi. Kendilerinin, AK Parti Grubu olarak başından bu yana yapılmak isteneni gördüklerini söyleyen Büyükdağ, çok geçmeden Soyer'in bu güruhun sözde onur yürüyüşlerine destek vermesinin de kendilerini doğruladığını belirtti. Bu türlü yaşam şekillerini çarpık eğilimleri normalleştirmeye çalışmanın, çözüm bekleyen bir sorunun da üstünü örtmek anlamına geldiğini savunan Büyükdağ, bu konuda CHP olmak üzere, diğer tüm partilerden kendileriyle aynı görüşü savunanların sayısının hiç de azımsanmayacak düzeyde olduğunun bilgisini verdi. Bunun çok olağan olduğunu söyleyen Büyükdağ, “Çünkü hepimiz bu toplumun ortak ahlaki ve manevi  değerlerinin örgüsünde yaşıyoruz.  Bilerek ve isteyerek üstelik kendilerini haklı görerek önlem alınması gereken bir meselede, giderek büyüyecek bir sorun yumağı yaratıyorlar. Bir anne ve halkımızın temsil yetkisi verdiği  siyasetçiler olarak bu sorunu çözmek yerine, normalleştirmeye çalışanlara alet olmamız söz konusu olamazdı. Şimdiye kadar olduğu gibi, komisyon çalışmalarının yakından takipçisi olacak ve elbette gerekli tavrı koymaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum