Bayraklı Belediyesi ve UCİM el ele

Bayraklı Belediyesi ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM), eğitim ve farkındalık çalışmalarıyla, Bayraklı genelinde çocuk istismarına karşı birlikte mücadele edecekleri protokol imzaladı.

Bayraklı Belediyesi ve UCİM el ele

Bayraklı Belediyesi ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM), eğitim ve farkındalık çalışmalarıyla, Bayraklı genelinde çocuk istismarına karşı birlikte mücadele edecekleri protokol imzaladı.

Bayraklı Belediyesi ve UCİM el ele
20 Aralık 2019 - 13:24

Protokolü, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve UCİM Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Özkan imzaladı.
SAADET ÖZKAN
Konuya ilişkin açıklama yapan UCİM Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Özkan, ülke genelinde 33 bin, İzmir’de ise üç bin 500 üyelerinin olduğuna dikkat çekti. çocuk istismarının en büyük suç olduğuna ve amaçlarının bu soruna çözüm bulmak olduğuna vurgu yapan Özkan, gerçekleştirdikleri çalışmaların yüzde 70’inin eğitim faaliyetlerinden oluştuğunu ifade etti. Geriye kalan bölümün ise hukuki süreçlerin takibinden oluştuğunu bildiren Özkan, “Çocuklarımızı korumamız gerekiyor” diyerek, çocuk istismarının önlenmesinde ailelere ve öğretmenlere önemli görevlerin düştüğünü belirtti. Bu yüzden eğitimin büyük önem taşıdığını dile getiren Özkan, işbirliği çalışmaları kapsamında ilk başta semt merkezlerinde çalışan arkadaşlarla bir atölye çalışması yapacaklarını söyledi. “Etkili insan olma, insanlarla konuşma, kullandığımız kelimeler, duruşumuz, üslubumuz, kullanacağımız eğitim materyalleri, bunların hepsi önemli” diyen Özkan, bu eğitimler sayesinde, merkezlerdeki arkadaşların böyle durumlara nasıl yaklaşacaklarını öğreneceklerini vurguladı.
SERDAR SANDAL
Belediye Başkanı Serdar Sandal ise konuşmasına, Bayraklı’yı “Çocuk ve Gençlik Kenti” yapma hedefiyle yola çıktıklarını anımsatarak başladı. Bu nedenle Bayraklı Belediyesi olarak hayata geçirdikleri projelerde çocukların ve gençlerin öncelikli olduğuna dikkat çeken Başkan Sandal, çocuklar için hazırladıkları projelerle kadınlarında hayatını değiştirdiklerini ifade etti. 24 mahallede hayata geçirecekleri “masal evlerini” böyle bir proje olduğuna açıklık getiren Sandal, “Çocuklarını kreşe bırakan kadınlarımız, ekonomik yaşama, üretime katılabilecek” diye konuştu. Bayraklı’yı çocukların ve gençlerin mutlu olduğu, özgürce yaşayabildiği, onlar için her türlü olanağın sunulduğu bir yer haline getirmek istediklerini dile getiren Başkan Sandal, çocuk istismarını önleme konusunda her türlü iş birliği ve dayanışmaya açık olduklarını önemle vurguladı. “Çocuğun istismarı ülkemizin kanayan yaralarından” diyen Başkan Sandal, bu meseleye bu kadar cesur bir şekilde eğilen Saadet Öğretmen ve dernek gönüllülerini kutladığını söyleyerek, bu mücadelede belediye olarak kendilerinin de destek vereceklerine dikkat çekti.
İmzalanan protokole göre, Bayraklı Belediyesi ve UCİM işbirliği,  çocuk istismarı ile mücadele için çeşitli eğitim seminerlerinin yanı sıra, sempozyum ve farkındalık çalışmaları organize edecek. Düzenlenecek eğitimlerin geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor. Ayrıca protokol kapsamında, belediyenin semt kütüphanelerinden biri “UCİM” kütüphanesine dönüştürülecek.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum