“Cumhuriyet Kadınları Ormanı” İzmir’e nefes olacak

TBMM Çevre Komisyonu Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir gönüllü kadın saha grubuyla “Cumhuriyet Kadınları Ormanı”nı oluşturdu.

“Cumhuriyet Kadınları Ormanı” İzmir’e nefes olacak

TBMM Çevre Komisyonu Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir gönüllü kadın saha grubuyla “Cumhuriyet Kadınları Ormanı”nı oluşturdu.

“Cumhuriyet Kadınları Ormanı” İzmir’e nefes olacak
01 Aralık 2019 - 23:42

Geçtiğimiz Ağustos ayında İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayıp yaklaşık beş bin hektar alanı küle çeviren orman yangını başta İzmir olmak üzere Türkiye’de büyük bir üzüntüye sebep olmuştu. Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir Küllerinden Doğacak” adlı bir kampanya başlatarak, çeşitli etkinlikler düzenlemiş ve yaraların sarılması için tüm İzmirlilerle harekete geçmişti. Kampanya kapsamında TBMM Çevre Komisyonu Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan ise İzmir’de yaraları sarmak hedefiyle birlikte çalışmalara yürüttüğü gönüllü kadın saha grubuyla beş bin fidanı toprakla buluşturdu ve “Cumhuriyet Kadınları Ormanı”nı doğaya kazandırdı. İzmir Orman Müdürlüğü tarafından Torbalı-Yoğurtçular mevkiinde oluşturulan 30 dönümlük araziye ağaçlandırma beş bin fidanı toprakla buluşturarak gerçekleştirildi. CHP’li Bakan ve gönüllü kadın saha grubu ile yapılan ağaçlandırma, Ege Orman Vakfı işbirliğinde yapıldı.
CHP’Lİ BAKAN “AYLARCA ÇALIŞTIK”
CHP’li Bakan fidan dikim etkinliğinde yaptığı konuşmasında, İzmir küllerinden doğsun diye harekete geçtiklerini ve saha grubu ile aylarca çalıştıklarına vurgu yaptı. Yaz sonunda yaşanılan yangında çiçekler açan dağların cayır cayır yandığını kaydeden Bakan, Karşıyaka ilçesinin büyüklüğü kadar bir ormanlık alanın kül olduğunun, sadece İzmir’in akciğerleri olan 100-150 yıllık ağaçların değil, beraberinde ekosistemin de yok olduğunun altını çizdi. Yangın boyunca bölgede söndürme çalışmalarını bizzat takip ettiğini dile getiren Bakan, “İhmaller, koordinasyon eksiklikleri, yetkililerin yanlış ve eksik bilgilerle yaptıkları açıklamalar…” diyerek, hepsine tanıklık ettiğini söyledi. Ancak artık bunları konuşmanın bir anlamının kalmadığına dikkat çeken Bakan, “İzmir Küllerinden Doğsun diye harekete geçtik ve Saha Grubu arkadaşlarımızla beraber aylarca çalıştık” dedi. Diktikleri bu fidanlarla bir orman oluşturmadıklarının farkında olduklarını belirten Bakan, kuşlarıyla, börtüsüyle böceğiyle, bitki türleriyle, mikroorganizmalarıyla bir ekosistemin oluşması için uzun yılların gerekeceğini aktardı. Kendilerinin burada bir orman için ilk adımı attıklarına vurgu yapan Bakan, “Cumhuriyet Kadınları Ormanı’ İzmir’e nefes olacak, İzmir küllerinden doğacak” şeklinde açıkladı.
CHP’li Bakan sözlerini tamamlarken, Cumhuriyet Kadınları Ormanı’nı Ege Orman Vakfı işbirliğiyle yaptıklarını belirterek, vakfın hem İzmir için hem de Türkiye için çok önemli bir misyona sahip olduğunu kaydetti. Ege Orman Vakfı’nın, yok olan ormanlık alanların yeniden ağaçlandırılmasında çok ciddi rol oynadığını kaydeden Bakan şu şekilde konuştu:
“ Çalışmalarından ötürü Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ve ekibine çok teşekkür ediyorum. İzmir’in ağaçlandırması için önemli katkılarda bulunan Bakioğlu Ailesi’ne ayrıca teşekkür ediyorum. İzmir’de birlikte mücadele ettiğimiz Saha Grubu arkadaşlarımla yol yürümekten ise büyük mutluluk duyuyorum. Kimselerin gitmediği köylere birlikte gittik… Sonra döndük oköylere Cumhuriyet Kütüphaneleri kurduk… Bugün de burada onlarca, yüzlerce yıl sürecek bir yaşamın ilk adımını atıyoruz. Saha Grubu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, birlikte mücadele etmekten her geçen gün daha da mutluluk ve heyecan duyuyorum…”
Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, etkinlikte bölgede yürütülen ağaçlandırma çalışmaları hakkında bildi verdi. Ayrı Gençol, CHP’li Bakan ve saha grubu arkadaşlarına yaptıkları çalışmalardan ötürü plaket takdim etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum