Görme Engelliler Sarı Şeritlerden Şikayetçi!

Görme Engelliler Sarı Şeritlerden Şikayetçi!

Görme Engelliler Sarı Şeritlerden Şikayetçi!
03 Şubat 2020 - 14:05

İzmir’de yaşayan görme engelliler, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sarı şerit engelli yollarından şikâyetçiler. Plastik şeritlerin ya sökük, ya da kırık olduğunu belirten engelliler, düşme tehlikesi yaşadıklarını belirttiler.
Dünya’nın her tarafında görme engellilerin kullanabilmesi ve sosyal hayatta tek başına olabilmeleri için yapılan sarı şeritler, İzmir’de görme engellilerin sorunu haline geldi. Görme engelli vatandaşlar, görme engelli sarı şeritlerin, bozuk, yırtık veya kırık olduğunu, bunun da düşme tehlikesiyle karşı karşıya gelmelerine neden olduğunu belirttiler.
Güvenerek kullanacakları düşündükleri sarı şeritlerde, ihtiyatlı olarak, temkinli olarak yol aldıklarını belirten görme engelliler, defalarca şikâyet etmelerine rağmen, yetkililer tarafından bir önlem alınmadığını belirtiler. Görme engelli olarak güven şekilde gitmeleri için yapılan yolların, güvenlik açısından büyük risk yarattığını söylediler. Görme engelliler,  “Sarı şeritler ya tamir edilsin ya da kaldırılsın. Güven duygusu içinde güvensiz yürümek istemiyoruz”  dediler.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum