Kursiyerlere müjde

Torbalı Belediyesi bünyesinde resim kursu açıldı. Kurs sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü ve vatandaşların yaşamına renk kattı.

Kursiyerlere müjde

Torbalı Belediyesi bünyesinde resim kursu açıldı. Kurs sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü ve vatandaşların yaşamına renk kattı.

Kursiyerlere müjde
06 Ağustos 2019 - 16:33

Kursiyerlerin hayranlık duyacakları eserlere imza attığını kaydeden Torbalı Kültür ve Sanat İşleri Müdürü Serkan Tekin, “Torbalı Belediyesi olarak sanat çalışmalarına ve eğitimlerine önem veriyoruz. Belediye Kültür Merkezimiz bünyesinde açılan ve eğitimleri devam eden resim kurslarımız hızla devam ediyor. Kursiyerlerimiz gerçekten hayranlık duyacağımız eserlere imza atıyor. İlginin ve başarının bu denli yüksek olması bizleri sevindiriyor. Sadece resim değil, birçok sanat dalında kurslarımız devam ediyor. Detaylı bilgi ve kurs programlarımız için dileyen herkesi kültür merkezimize bekliyoruz” diye konuştu.
Yaşamlarının bir yerine sanatı dâhil eden çocuk, genç-yetişkin her yaştan kursiyerler Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşen eğitimler sayesinde profesyonel ressamlar ile yarışır nitelikte. Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde resim kursu açıldı ve kursiyerler eğitim alıyor. Öğrenciler, sanatla iç içe bir ortamda temel resim teknikleri ve uygulama çalışmaları yaparak hayatlarına renk katıyor. Kursiyerler haftanın 5 günü kursa katılarak kendilerini geliştirme fırsatı yakalıyorlar.
Kadın kursiyerler kursa çocuklarıyla gelebilme imkanına sahip. Hem çocukların hayal gücü gelişiyor hem de kadın kursiyerlerin aklı evdeki çocuklarında kalmamış oluyor.
Düzenlenen kurslarda günlerdir oldukça ilerleyen kursiyerler, yağlı resim, guaj boya ve kumlama gibi kategorilerde eğitim alıyor. Kurslar 3 ayrı yaş kategorisinde gerçekleşiyor. Eğitimler ücretsiz olarak veriliyor ve kurslara katılmak isteyenler Belediye Kültür Merkezi’nde kurs başvurusu yapabilir. Kursiyerlerin kimi ev hanımı kimi emekli bireylerden oluşuyor. Ortaya çıkardıkları eserler ise görsel şölen havası yaratıyor. Dersler Eğitmen Serdar Yalçınkaya eşliğinde veriliyor. 100 kursiyere görmek ve bakmak arasındaki ayrım aktarılıyor ve gördüğünü doğru olarak algılamak, renklendirme ve soyutlama uygulamaları farklı tekniklerle resim sanatı öğretiliyor.
Haber: Görkem Boran

YORUMLAR

  • 0 Yorum