“Ne haliniz varsa görün…”

Kiraz Belediyesi’nde çalışan işçiler işten çıkarıldı. İşçilerin haksız yere işten çıkarıldığını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Kani Beko işçilerin yanında oldu.

“Ne haliniz varsa görün…”

Kiraz Belediyesi’nde çalışan işçiler işten çıkarıldı. İşçilerin haksız yere işten çıkarıldığını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Kani Beko işçilerin yanında oldu.

“Ne haliniz varsa görün…”
05 Eylül 2019 - 17:16

Konuyla ilgili sendika temsilcileri “Biz her zaman emeğin yanındayız” diyerek şöyle konuştu:
“2017 Yılında Kiraz Belediyesi’nde çalışan 23 arkadaşımız haksız yere işten atıldı. Zaten uzun süredir aylıklarını alamamaktaydılar. 48 aydır aylıklarını alamamış arkadaşlarımızın işe dönüşleri için defalarca belediye başkanı ile görüştük. Ancak kendisi  ‘ne haliniz varsa görün’ dedi. Bunun üzerine biz de belediye iş sendikası temsilcileri olarak iki otobüs ile gelip basın açıklaması yaptık. Daha sonra polis bizi Ödemiş çıkışında durdurdu. GBT yoklaması yapacağını söyledi. 23’i Kiraz işçisi olmak üzere toplam 87 arkadaşımıza dava açıldı. İlk gündemde savcılık 900 TL para cezası verdi.  Şimdi arkadaşlarımız OHAL’de basın açıklaması yaptı diye yargılanıyor.”
DAVA AÇILDI
CHP’li Beko işten çıkarılan işçilerin hakkını savunmak ve onların yanında olmak adına Belediye-İş Sendikası üyelerine destek vererek bir basın açıklaması yaptı.
İzmir’e bağlı Kiraz Belediyesi’nin 23 şirket işçisini haksız yere işten çıkarıldığını söyleyen CHP’li Beko, “Bunun üzerine Belediye-İş Sendikası üyesi 87 kişi ile 23 şirket işçisi Kiraz Belediyesi’ni protesto etmek ve haklarını savunmak için Cumhuriyet Parkı’nda protesto gösterisi yaptı. Ancak o dönemde OHAL nedeniyle Valilik tarafından İzmir genelinde toplantı ve yürüyüş yapmanın yasaklandığı gerekçe gösterilerek bu kişiler hakkında dava açılmıştır” dedi.
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko işten çıkarılan işçilerin bir an önce iş başı yapması gerektiğini vurgulayarak, “Kiraz Belediyesi’nde yıllardır çalışan, Kiraz halkına hizmet eden, Kiraz’ın yollarını temizleyen, park-bahçelerine bakan Kiraz belediye işçileri AKP’li belediyeden maaşlarını alamadıkları için demokratik tepkilerini ortaya koymuşlardır. Ancak 23 işçi arkadaşımızın iş akdi haksız yere fes edilmiştir. Bu arkadaşlarımıza destek vermek amacında olan Belediye-İş Sendikası temsilcileri ise emniyet güçleri tarafından durdurulmuş, GBT’leri yapılmış, ardından haklarında haksız yere davalar açılmıştır. Önümüz kış ve işten atılan arkadaşlarımızın okula giden çocukları var, aileleri var.  Bir çoğunun evi kira. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın bir an önce iş başı yapmaları gerekiyor. AKP’nin işçi düşmanı politikaları bugün işçi kardeşlerimizi bu noktaya getirmiştir. Bu hatadan bir an önce dönülmeli, işçi kıyımına son verilmedir. Gerekçesiz olarak, işçiyi işten atmak bizim geleneklerimize göre sosyal bir cinayettir. Tüm duyarlı çevreleri işçilerimizle dayanışmaya çağırıyorum. Birliğimiz mücadelemizden gelir, yaşasın işçilerin birliği” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum