Çocuklarınızla iletişim içinde olun

Eğitmen Talia Büke, okul seçimlerinde ebeveynlerin dikkate almaları gereken konularda bazı önerilerde bulundu.

Çocuklarınızla iletişim içinde olun

Eğitmen Talia Büke, okul seçimlerinde ebeveynlerin dikkate almaları gereken konularda bazı önerilerde bulundu.

Çocuklarınızla iletişim içinde olun
05 Ağustos 2019 - 11:14

Başarılı bir eğitim öğretim hayatı için seçilen okulun evine yakın olması gerektiğini vurgulayan Eğitmen Talia Büke, “Bu gerekliliğin en önemli nedeninin yakınlığın çocuğun zaman yönetimini ve gelişimini olumlu etkilemesidir. Çocuklar, “önemsendiğini hissetmek” ister. Fiziksel koşullar ve okulun müfredatı sizinle örtüşüyor olabilir ancak öğretmen ve tüm okul toplumu çocuğunuza “sevgi ve güven ortamı” sunmalı ki çocuğunuz sağlıklı gelişsin. Seçtiğiniz okul sizin ve çocuğunuzun beklentilerini karşılıyor ise tüm kademelerin (okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise) bulunduğu bir okulu seçmeniz, çocuğunuzun gelişimini olumlu etkileyecektir. Ayrıca okula başlamadan önce çocuğunuzu; ilgili kitapları okuyarak, kendi okul hayatınızı anlatarak, oyunlaştırarak, başlayacağı okulu birlikte ziyaret ederek “ruhen” hazırlamaya unutmayınız” dedi.
 
Sadece sınav ve akademik beceriye odaklanan okulların, çocukların bilgiyi analiz, sentez, eylem ya da üretim aşamalarına getirmelerini engelleyeceğine dikkat çeken Büke sözlerini şöyle sürdürdü:
“Seçilecek okulda çocukların bilişsel, duygusal ve fiziksel gelişimini destekleyen, onlarla uğraşmaktan keyif alan öğretmenlerinin olmasına dikkat edin. Öğretmenlerinin de birer öğrenen ve öğrenme yolunda çocuklara iyi model olduğundan emin olun. Öğretmen, yanlış biçimde hızlandırılmış dersleri değil, yaşa uygun yüksek standartları özendirmeli. Ayrıca teknoloji sırf beceri ve alıştırma için değil, kavramsal öğrenme heyecanını uyandırmak için kullanmalı. Çocukların hayal dünyasını zenginleştirecek, soru soran, eleştirel düşünen, iletişimde güçlü, iş birliğine açık ve üreten bireyler olmasına izin veren okulları seçmek en doğrusudur. Okul toplumu ve öğretmenlerle mutlaka iş birliği ve iletişim içinde olun. Çocuklarınızın hayal kırıklığı yaşamalarına ve hata yapmalarına izin verin ve seçtiğiniz okulun da bunu onaylamasına izin verin. Unutmayalım ki hatalar ve hayal kırıklıkları, doğruyu bulmalarında yaşamları boyunca yardımcı olacak. Çocuklarımızın haklarının aynı zamanda sorumluluklarının da olduğu gerçeğini unutmayın. Bu bilinci okul toplumu olarak uygulayan okulları seçmeniz, çocuklarımızın yaşamlarını kolaylaştıracaktır.”
Haber: Gülşah Zencir

YORUMLAR

  • 0 Yorum